EVGA GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ review - super racire pentru performanta

 

Aspect și construcție

Coolerul ACX 2.0+ acoperă integral placa. Cele 2 ventilatoare, cu diametrul de 10cm, folosesc pale speciale, de tip Swept (dezvoltate de EVGA), rulmenți cu doua rânduri de bile, dar si motoare cu consum redus. Acest ansamblu asigura un flux mărit de aer si mai putina energie consumata. In plus, ventilatoarele stau oprite atâta timp cat GPU nu depășește o anumita temperatura, asigurând astfel si liniște totala.

EVGA GTX 960 SSC ACX 2.0

Varianta aceasta nu beneficiază de răcire pe partea din spate, deși are 2 cipuri de memorie in acea zona.

EVGA GTX 960 SSC ACX 2.0 back

Alimentarea se face printr-un conector cu 8 pini, iar conectarea in sistem multi-GPU printr-o interfață SLI. Placa are 2 BIOS-uri, in caz de nevoie, in special pentru cei pasionați de overclocking, care pot stoca 2 variante diferite, una pentru funcționarea zilnica si cealaltă pentru performanțe maxime.

EVGA GTX 960 SSC ACX 2.0 top

Interfețele analogice au dispărut deja de pe plăcile grafice. EVGA oferă aici 5 variante digitale: 1x DVI, 1x HDMI si 3x DisplayPort. Se pot utiliza astfel 4 monitoare simultan.

EVGA GTX 960 SSC ACX 2.0 interfaces

Trecem acum la răcirea plăcii si analizam sistemul ACX 2.0+. Acesta are on construcție interesanta, formata din 2 radiatoare de aluminiu, unul mai mare si unul mai mic, legate intre ele prin 3 conducte din cupru.

EVGA GTX 960 SSC ACX 2.0 cooler

Disiparea de căldură pentru GPU se face printr-o baza de cupru, care transfera mai departe către cele 3 conducte orizontale (SHP = straight heat pipes). Acestea nu sunt sinusoidale, ca la alte placi, ci drepte.

EVGA GTX 960 SSC ACX 2.0 naked

Pentru memorii si VRM, EVGA a instalat o planșă metalica (MMCP = Memory MOSFET Cooling Plate), aceasta având rol si in răcirea PCB, dar si împotriva îndoirii plăcii, înlocuind soluția de pe spatele cablajului.  VRM-ul are 6 faze si este foarte bine construit.

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite