Asus X99 Sabertooth review - cavalerul X99 in armura

 

Aspect si construcție

Placa vine îmbrăcată in armura specifică seriei, care acoperă cablajul, lăsând la vedere doar conexiunile interactive, folosite de utilizator: sloturi PCIE, socketul CPU, sloturile RAM, etc.

Asus X99 Sabertooth

Partea din spate este si ea acoperita de o armura – TUF Fortifier, care are rol in răcirea PCB-ului, dar si in rigidizarea plăcii împotriva eventualelor îndoiri.

Asus X99 Sabertooth backplate

Cele 8 sloturi, de memorie DDR4, suporta pana la 64GB RAM in sistem quad-channel, dar nu si varianta ECC (corecție de erori). Frecventa maxima admisa depășește 3200MHz. Arhitectura Asus T-Topology oferă capabilități avansate de overclocking si performanta, împreuna cu OC Socket, așa ca overclocking-ul  nu este ocolit, nici măcar cel cu azot lichid.

Asus X99 Sabertooth top

VRM-ul are 8 faze si este construit din componente certificate TUF. Capacul din stânga are o parte detașabilă (cea pe care scrie X99), in locul căreia se poate monta un ventilator (inclus in pachet), pentru  o mai buna răcire a VRM, prin conducta de comunicare dintre cele 2 radiatoare.

X99 Sabertooth suporta SLI si CrossfireX in varianta cu maxim 3 placi, dar partea interesanta este ca acestea vor funcționa x16, x16/x16, respectiv x16/x16/x8, in timp ce Rampage V Extreme face același lucru in regim x16, x16/x16, dar x16/x8/x8.

Asus X99 Sabertooth bottom

Al treilea slot PCIE va fi dezactivat, in cazul folosirii socket-ului M.2.

Asus a dezvoltat un nou cip, pentru controlul răcirii plăcii, numit TUF ICe. Acesta este mult mai precis decât varianta anterioara, oferind un plus de precizie.

Partea audio este separata de restul PCB si este împărțită pe 2 nivele, pentru fiecare canal de sunet, pentru a evita interferentele si a îmbunătății semnalul audio.

Asus X99 Sabertooth back

Stocarea este reprezentata de 6 porturi SATA3 si 2x SATA Express, plus 1x socket M.2. Sunt suportate configurații RAID 0, 1, 5, 10.

Asus X99 Sabertooth sata

X99 Sabertooth oferă 4 porturi USB 2.0, 4x USB 3.0, 2x USB 3.1 (type A), 1x TUF Detective, 2x Gigabit LAN, SPDIF optic si 5 jack-uri audio.

Asus X99 Sabertooth interfete

TUF Detective este un port special, care permite conectarea plăcii de baza cu telefonul mobil. In acest fel putem monitoriza temperaturi, detecta si diagnostica probleme, dar si controla profilul de consum. In plus, toate acestea pot fi efectuate cu PC-ul închis.

X99 Sabertooth are nu mai puțin de 11 senzori, car pot fi monitorizați si din sistemul de operare, prin intermediul Thermal Radar 2.

Asus este foarte darnic la capitolul accesorii, astfel încât Sabertooth vine, in pachet, cu 6 cabluri SATA3, capace anti-praf pentru toate sloturile, manuale si certificări, etc.

Asus X99 Sabertooth accesorii

 

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite