ASRock Z170 OC Formula review – formula pentru overclocking

 

Aspect si construcție

Coloristica galben-negru continua linia familiei OC Formula. Radiatoarele XXL, din aluminiu, au primit o forma noua fata de cele de pe Z97 OCF, iar noutatile absolute sunt armura de pe partea stanga si lipsa stratului protector anti-lichid (Conformal Coating). PCB-ul este acum negru mat.

ASRock Z170 OC Formula

Cele 4 sloturi de memorie suporta acum maxim 64GB DDR4, cu viteze de peste 4500MHz. Langa acestea gasim punctele pentru masurarea voltajelor, denumite V-Probe. Putin mai jos apar 2 extensii USB 3.0 si un port USB 3.0, care poate fi util in timpul sesiunilor de overclocking, cand nu ai acces usor la interfetele de pe stanga placii.

ASRock Z170 OC Formula top

Socketul este produs de Foxconn si este inconjurat de condensatori Nichicon, care filtreaza curentul catre procesor. ASRock a ales MOSFET-i Dual Stack si bobine de 60A pentru VRM, astfel incat overclockingul sa aiba parte de stabilitate maxima.

VRM-ul este compus din 18+2 faze, complet digitale, astfel incat sesiunile cu azot lichid sa nu fie intrerupte din cauza placii.

ASRock Z170 OC Formula VRM

Cele 4 sloturi galbene PCI-E sunt capabile de configuratii multi-GPU, cu 4 placi video. Acestea pot lucra in regim x16, x8/x8, x8/x4/x8, x8/x4/x4/x4.

Intre sloturile de PCI-E apar 3x interfete Ultra M.2, care ruleaza pe PCI-E 3.0. Ele impart canalele cu interftele SATA si SATA Express, astfel incat se dezactiveaza intre ele, in momentul utilizarii uneia.

ASRock Z170 OC Formula bottom

Partea audio este reprezentata de un cip Realtek ALC1150, care ofera 7.1 canale HD, secondat de tehnologia Purity Sound 3. Zona dedicata sunetului este despartita de restul cablajului, pentru a evita interferentele.

In coltul din dreapta jos gasim zona de overclocking, reprezentata prin butoanele dedicate: Meniu, + , -, switch pentru activarea/dezactivarea sloturilor PCI-E, LN2 mode, Slow mode si, in premiera, un buton care activeaza profilul XMP la memoriilor, fara a fi nevoie sa intrati in BIOS.

ASRock Z170 OC Formula OC Buttons

Z170 OC Formula vine cu 2 cipuri de BIOS si cu 6x extensii pentru ventilatoare.

Pe langa socket-urile Ultra M.2, apare un port SATA Express, chiar sub radiatorul de pe cipset, plus cele 10 porturi SATA de pe laterala placii.

ASRock Z170 OC Formula SATA

Este asigurat suportul pentru RAID 0, 1, 5, 10, dar numai de catre porturile gestionate de Intel. Cele 4 de pe controler-ul ASMedia nu au aceasta functie.

Interfetele on-board sunt protejate de armura din plastic. Avem la dispozitie 2x USB 2.0, 4x USB 3.0, 2x USB 3.1, 1x PS/2 combo, 1x DisplayPort, 1x HDMI, 1x RJ45 Gigabit, 1x SPDIF optic si 5 jack-uri audio.

ASRock Z170 OC Formula interfaces

In cutia placii se gasesc si cateva accesorii.

ASRock Z170 OC Formula accessories

Soft-urile pe care deja le cunoasteti, de la ASRock, ruleaza si pe Z170 OC Formual, dar in versiuni mai noi.

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite