MSI Z170 XPower Gaming Titanium Edition review – răsare si străluce

 

BIOS

Ca de obicei, MSI a instalat 2x BIOS-uri pe XPower. Interfata UEFI este aceeași ca pe Z97, dar este de culoare rosie, nu galbena, ca anterior. Are in plus un mod Easy, pe langa cel avansat.

Functia BIOS Flashback a fost introdusa pe Z170A XPower, astfel incat scrierea BIOS-ului, fara a porni calculatorul, este posibila de acum inainte. Mai mult, HOTKEY te ajuta sa dai comenzile de pe tastatura, in caz ca nu ai acces usor la placa de baza. Trebuie doar sa inserezi stick-ul cu fisierul de BIOS (redenumit in prealabil MSI.ROM) in portul USB special (cel vertical), apoi apesi CTRL+Backspace (activare HOTKEY), si in final PrtScn+F4 ca sa inceapa scrierea BIOS-ului.

Un aspect foarte interesant este ca BIOS-ul pastreaza profilele OC salvate de utilizator, daca scrierea acestuia se face prin MFlash.

O optiune foarte utila este Windows 7 Installation care permite instalarea Windows 7 prin USB, activand suportul pentru tastatura si mouse. (Este de fapt USB Legacy, care nu mai exista pe Z170).

Pentru instalarea de pe stick USB, trebuie, in plus, sa descarcati utilitarul Win7 Smart Tool de pe site-ul MSI si apoi sa creati stick-ul bootabil. Trebuie sa stiti ca programul nu suporta imagini ISO, asa incat va trebui sa extrageti manual fisierele din acestea.

Iata cum arata BIOS-ul MSI Z170A XPower Gaming Titanium.

 

 

« Prev
3/8 Next »

Cele mai citite