MSI Z170 XPower Gaming Titanium Edition review – răsare si străluce

 

Pret

MSI Z170A XPower Gaming Titanium Edition costa aproximativ 1400 lei, un pret deloc rau pentru ce ofera placa. Prin comparatie, ASRock Z170 OC Formula costa cam la fel, iar la Asus Maximus VIII Extreme nu avem inca pretul, desi intuiesc un minim de 1600lei. Vom vedea.

 

Concluzie

CU ceva timp in urma am avut ocazia sa fac overclocking pe MSI Z97 XPower si am ramas foarte impresionat. Cand Z170A XPower Titanium a ajuns pe biroul meu, am fost extrem de curios cum se comporta, asa incat am testat-o imediat. Surpriza a fost chiar mai placuta, incepand de la aspectul exterior si mergand pana la capabilitatile si stabilitatea in overclocking.

VRM-ul cu 16 faze este foarte puternic si ofera stabilitate perfecta pentru procesor. Tehnologia DDR4 Boost ajuta la stabilitatea memoriilor, mai ales in overclocking, dar si la performante mai bune.

OC Dashboard este o unealta absolut necesara pentru overclocking si isi face treaba extraordinar.

Din pacate, un mare minus este lipsa de canale PCI-E pentru configuratiile cu 3 sau 4 placi grafice. Un controller PLX ar fi rezolvat problema si nu cred ca s-ar fi plans nimeni de diferenta de pret.

Imi place ca ecranul pentru codurile de eroare, arata temperatura procesorului, dupa ce secventa de boot s-a incheiat. Functia HOTKEY ajuta atat la scrierea BIOS-ului prin metida Flashback, cat si la overclocking, transferand comenzile necesare catre tastatura.

In final, pretul este decent si eu consider ca merita!

PRO CONTRA

 

- interfata UEFI usoara

- performanta

- overclocking

- consum

- accesorii

- raport bun performanta/pret

 

- viteza PCI-E pentru 3

si 4-way SLI/CrossfireX

 

Evaluation

Aspect & Constructie 10.0 9.56 Performanta 9.6
BIOS 9.5 Overclocking 9.6
Tehnologii 9.5 Consum 9.6
Accesorii 9.8 Pret 9.2

 

Premii

best performance 9.6   best overclock 9.6   excellent value 9.2   editors choice

« Prev
8/8 Next

Cele mai citite