MSI GTX 980 Ti Gaming 6G review – un nou nivel pentru gaming

 

Aspect si construcție

Aspectul seriei Gaming se păstrează in roșu si negru si pe varianta 980 Ti. Coolerul TwinFrozr V beneficiază de 2x ventilatoare Torx, cu diametrul de 10cm, care lucrează independent, in funcție de necesarul de răcire. Mai precis, întâi pornește unul dintre ventilatoare, la o anumita temperatura a GPU, iar, după un timp, ajuta si al doilea, conform profilului presetat de MSI.

MSI GTX 980 Ti Gaming

Placa are un ajutor pentru răcirea PCB, respectiv o planșă metalica, instalata pe partea din spate. Aceasta are rol si in creșterea rezistentei, prin împiedicarea îndoirii.

MSI GTX 980 Ti Gaming backplate

Cei 2x conectori cu 8 pini pot asigura pana la 375W putere. O mențiune importanta este ca MSI i-a montat cu retenția spre exterior, pentru a pute fi deconectate mai ușor. Pentru configurațiile cu mai multe placi grafice simultan, avem la dispoziție 2 interfețe SLI.

MSI GTX 980 Ti Gaming top

Ieșirile video sunt reprezentate de 1x DVI, 1x HDMI si 3x DisplayPort.

MSI GTX 980 Ti Gaming interfaces

Coolerul TwinFrozr V este format dintr-un radiator mare, din aluminiu, conectat la 4 conducte, din cupru, nichelate. Acestea traversează baza de răcire si ajuta la disiparea căldurii generate de GPU.

MSI GTX 980 Ti Gaming cooler

MSI a montat un scut din aluminiu, care răcește memoriile si împiedică îndoirea plăcii. VRM-ul beneficiază de propriul radiator, aspect ce convine overclockerilor, deoarece poate fi folosit atunci când schimbam răcirea cu una pe lichid, fie ea pe apa sau azot.

MSI GTX 980 Ti Gaming frontplate

Placa vine cu un VRM in 10 faze si cu memorii produse de Hynix. Aceste 2 aspecte invita la overclocking, după părerea mea.

MSI GTX 980 Ti Gaming naked

Urmând indemnul, sa trecem la partea de overclocking …

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite