Lenovo Ideapad MIIX 300 preview - îmbinăm utilul cu plăcutul, adică 2 in 1

Fiecare eveniment din viața noastră este marcat de 2 aspecte importante: emoțiile dinaintea momentului si amintirile de după. In funcție de acestea păstrăm in suflet bucuria, odată cu trecerea timpului, si înmagazinăm învățămintele extrase de pe urma fiecărei trăiri.

Crăciunul se apropie cu pași repezi si sunt sigur ca va doriți sa-l petreceți in modul preferat, alături de sufletele pereche, familie, prieteni, etc. Si exact asta trebuie sa faceți. Însă pe lângă acele persoane, exista si elementele non-vivace, care contribuie la organizarea, petrecerea si amintirile generate de aceasta sărbătoare.

Aici intervine tehnologia, iar, pe lângă nelipsitul smartphone, o parte din ajutor vine de la un portabil, care, datorită ecranului mare si al vitezei de lucru, oferă o mai mare dinamicitate acțiunilor. Un portabil îmbină utilul cu plăcutul si atinge aproape toate nevoile utilizatorului.

Lenovo Ideapad MIIX 300 set

Am ales pentru acest articol o tableta Lenovo Ideapad MIIX 300, o soluție 2-in-1, pe care o putem folosi atât ca laptop, cat si ca tableta, in funcție de situație. Pachetul conține si tastatura, astfel încât nu avem decât sa ne apucam de lucru. Si daca tot vorbeam de Craciun, va propun sa vedem cum ne va ajuta Ideapad pe parcursul ultimei luni din an.

Sa începem prin a spune ca l-ați primit cadou de Moș Niculae. Iată o prima utilitate: un dar pentru cineva drag. Sunt sigur ca v-ați gândit si voi la acest aspect, iar acest articol va pune in contact cu Lenovo Ideapad MIIX 300, ca o posibila alegere.

Lenovo Ideapad MIIX 300

Un avantaj important este dimensiunea redusa a echipamentului, diagonala de 10”,a ecranului, fiind factorul decisiv in acest sens. Lenovo a folosit un afișaj de tip IPS, adică unul de buna calitate, capabil de luminozitate crescuta, imagini clare si culori vii. Pe lângă aceasta, ‚simțul tactil’ al tabletei este foarte bine dezvoltat. Răspunde foarte precis la comenzi, mai ales ca suporta atingere in 5 puncte simultan.

Internetul si cumpărăturile online sunt activități zilnice pentru cei atașați de tehnologie, iar tableta este perfecta pentru navigarea prin reviste si magazine virtuale, oferind un plus evident fata de telefonul mobil, la acest capitol. Chiar daca site-urile sunt concepute sa se dimensioneze automat după ecranul dispozitivului utilizat, o pagina de 10” este sesizabil mai mare decât una de 5.5”, astfel încât veți alege, mai rapid, cadourile de Craciun.

Pentru aceasta misiune este mai ușor sa folosim echipamentul ca tabletă, fără tastatură, si chiar sa îl luam cu noi la cumpărături, pentru a accesa informațiile in timp real. Nu are optiune pentru card GSM(3G/4G), însă partea wireless suporta toate standardele in 2.4GHz (802.11a/b/g/n), plus Bluetooth 4.0.

Lenovo Ideapad MIIX 300 tableta

Pe drum, se poate folosi pe post de GPS, in mașină. Exista câteva aplicații bune, care au hărți actualizate destul de des. Vom ajunge la destinație mai repede, de cele mai multe ori ocolind aglomerația din trafic. Deci putem pleca in vacanta, folosind Ideapad ca GPS, pe drum, si apoi ca tableta sau laptop, pentru alte scopuri.

Capitolul multimedia este si el acoperit cu succes, întâi datorită ecranului generos, dar si procesorului Intel Atom Z3735F, ajutat de cei 2GB DDR3L. Aici putem menționa si stocarea de 64GB, care poate susține filme, muzica, poze, etc, in cantități serioase, si poate fi extinsa prin microSD.

Rezoluția este 1280x800, adică poate afișa conținut HD (720p), astfel ca putem viziona clipuri cu imagine de calitate.

Lenovo Ideapad MIIX 300 iesiri

In plus, ieșirile audio/video (audio jack, micro HDMI) oferă soluția unei conexiuni cu televizorul (sau sistemul audio/video din casa) pentru a reda conținutul pe un ecran mai mare.

Editarea de documente tocmai a devenit mai ușoară, datorită tastaturii incluse. Conectarea celor 2 părți este foarte ușoară, la fel si deconectarea.

Lenovo Ideapad MIIX 300 tastatura

Tableta are si camere foto/video, astfel încât poate captura imagini, dar poate fi utilizata pentru video conferințe. Pe partea frontala are o camera de 2MP, in timp ce, pe spate, oferă una de 5MP.

Sistemul de operare Windows 10 a fost gândit pentru echipamente cu ecran tactil, așa ca este ușor de folosit pe tableta. Chiar și noul browser Edge este mai interesant decât vechiul Internet Explorer.

Bateria tine destul de mult. Utilizarea periodica, pe timpul zilei, pentru navigare pe internet, editare documente si niscai multimedia, a oferit o autonomie de aproximativ 8 ore. Practic, puteți traversa ziua cu tableta alături, funcțională.

Trebuie menționat ca tableta are 615g, la care se adaugă greutatea tastaturii, care, in mana, pare a fi cam la fel.

In final, am descoperit un avantaj al tabletei Lenovo: alimentatorul  are port USB, adică partea inferioara este un USB cu ștecher si poate fi folosit la orice tableta sau telefon care se încarcă prin microUSB. Oferă peste 2A la 5V, astfel ca se potrivește la foarte multe alte echipamente. Nu toate tabletele 2 in1 au același avantaj, însă Lenovo Ideapad MIIX 300 beneficiază de el.

Prețul de 1200 lei ar fi mare pentru o tableta, dar nu si pentru un portabil. Includerea tastaturii in pachet este un mare avantaj, pe lângă care mai putem enumera ecranul IPS, de foarte buna calitate, si configurația hardware, condusa de procesorul Intel Atom Z3735F si cei 2GB memorie.

Cele mai citite