Synology NAS DS415play review – propriul Cloud

 

Aspect si construcție

Fiind capabil sa susțină 4 hard disc-uri, DS415play are dimensiuni pe măsură: 16.5x20.3x23.32 cm. Unitățile de stocare pot fi de 3.5” si 2.5”, atât HDD cat si SSD, iar capacitatea maxima este de 32TB.. Carcasa este de culoare negru mat, iar partea frontala este negru lucios.

Synology DS415play

Sunt 5 LED-uri prezente pe muchia din dreapta. Exista cate un LED pentru fiecare hard disk instalat, plus unul pentru starea sistemului. As fi adăugat si unul care sa indice conexiunea la rețea, ca sa nu trebuiască sa mă uit in spatele aparatului, in caz de nevoie.

Pentru răcirea interiorului si a hard disc-urilor, unitatea are 2 ventilatoare in partea din spate. Acestea au un profil pre-setat, care le turează in funcție de anumiți senzori.

Synology DS415play back

Accesul la hard-uri se face prin capacul frontal. Fiecare unitate este instalata într-un sertar dedicat, care culisează pe șine.

Synology DS415play hdds

DS415play este motorizat de un procesor Intel Atom CE5335, pe 32 biți, la o frecventa de 1.6GHz, ajutat de 1GB memorie DDR3.

Synology DS415play interior

Interfața Gigabit este foarte folositoare, pentru transferuri rapide, fiind capabila de aproximativ 120MB/s. O configurație RAID5 pe HDD, ca sa nu mai vorbim de SSD-uri, depășește ușor acea viteza de transfer, așa ca ar fi fost utila încă o interfață Gigabit, care sa poată face teaming (însumarea ratelor de transfer) cu prima.

 

« Prev
2/5 Next »

Cele mai citite