Vonino iMart QSL review – esti online oriunde

 

Performanta

Vonino a ales un procesor Intel Atom Z3735F Baytrail-T, a cărui frecventa de lucru este de 1.3GHz, iar Boost-ul este la 1.8GHz. Având in vedere ca vorbim despre 4 nuclee (quad core), este de așteptat sa vedem ceva performanta. Cel mai important ajutor vine de la cei 2GB memorie, care pot rula fără probleme sistemul de operare Windows 10 si aplicațiile instalate, oferind tabletei cursivitate si rapiditate in execuția programelor.

Faptul ca vorbim de Windows 10 este un avantaj, deoarece, pe lângă interfața ușor de folosit, putem rula si aplicații pe care le folosim uzual, pe PC-ul de acasă sau de la birou. Mai mult, in Microsoft OneDrive putem stoca fișiere personale (documente, poze, filme, etc.), pe care le putem accesa de oriunde, deoarece tableta are conectivitate 3G. Este de ajuns sa va creați un cont pe cloud-ul Microsoft, pe care apoi îl puteți folosi la login pe tableta si pe PC. Având același cont, pe ambele echipamente, veți vedea automat aceleași unelte, stocarea din OneDrive, etc. Ca sfat, daca va abonați la Office 365 (e vreo 45lei / luna), veți avea 1TB spațiu in OneDrive si toate beneficiile suitei Microsoft, pe 5 echipamente simultan (PC-uri, tablete, smartphone, etc).

Am testat editarea unui document, folosind Internetul si a mers excelent, un plus fiind tastatura din husa M-Fly 10, care mi-a oferit rapiditate la scris, cu aceasta ocazie făcându-mi o părere concreta si despre husa oferita de Vonino.

Rezultatele sunt foarte bune si la capitolul multimedia. Tableta a rulat cursiv mai multe filme, începând cu 720p si mergând pana la 1080p, 2K si chiar 4K. Surprinzătoare performanta in Ultra HD, dar îmbucurătoare! Cu o conexiune 3G stabila, putem viziona clipuri 4K si de pe YouTube, fără întreruperi sau sacadări.

Nici la jocuri nu sta rău. Puterea procesorului Intel se vede si in acest caz, astfel încât si distracția este asigurata.

 

Autonomie

In ceea ce privește bateria, Vonino a integrat o varianta de 6500mAh. Din testele mele, folosirea tabletei pentru navigare, documente, ceva YouTube (utilizând conectarea prin wireless), oferă o autonomie de peste 6 ore.

Conectarea prin 3G scade durata de funcționare cu vreo ora, dar este bine oricum.

« Prev
3/4 Next »

Cele mai citite