PC Garage Gaming Primal 'powered by MSI' review - puternic si silentios

 

Construcție si caracteristici

Ca sa accentueze si mai puternic destinația PC-ului, unele componente poarta, la rândul lor, in denumire, sintagma Gaming.

Încep cu placa de baza MSI Z170A Gaming M3, o soluție ATX pentru socket LGA1151. Sunt suportate toate procesoarele Intel Core din generația a 6-a, precum si memoriile DDR4, cu viteze de peste 3600MHz si capacitate maxima 64GB, in mod dual channel. Aici MSI a folosit tehnologia DDR4 Boost, care oferă un spor de performanta, dar si de stabilitate, prin construirea unui circuit de memorie, separat de restul etajelor electronice. Prin aceasta mișcare, semnalul electric este mai curat si mai rapid.

 Exista 2 sloturi PCI-E , unul x16 si celălalt x4, pe lângă care mai sunt 2x PCI-E x1 si 3x PCI.

PCGarage Primal mobo

Placa beneficiază de componente Military Class 5, care sunt testate pentru a funcționa in cele mai grele condiții, oferind astfel stabilitate sistemului si o durata de viață mai mare, indiferent de nivelul de utilizare. In plus, a fost testata de gameri profesioniști si este certificata sa ruleze 24 ore continuu, fără probleme.

Alte 2 caracteristici dedicate jucătorilor sunt placa de rețea Killer E2400 Gigabit - capabila sa detecteze si prioritizeze pachetele de date ale jocurilor, oferind simultan si protecție împotriva descărcărilor electrice si electrostatice - si placa audio Realtek ALC1150, capabila de 7.1 canale, însoțită de tehnologia Nihimic Audio Boost 3, pentru un sunet excelent. Partea audio este separata de restul plăcii, pentru a evita interferentele.

Creierul operațiunii este un procesor Intel Core i5-6600K, cu 4 nuclee, tactat la frecventa de 3500MHz, având boost la 3900MHz.

Răcirea procesorului este asigurata de un cooler Scythe Mugen 4, care atrage căldura printr-o baza de cupru si o trimite, către masivul radiator, prin 6 conducte din cupru. Apoi intra in scena ventilatorul Scythe GlideStream 120 PWM, cu rotație variabila (400-1400rpm) si capabil de un flux de aer de 20.7-79 CFM (35.16 – 134.2 m3/h). In plus zgomotul maxim ar fi de 28 dBA, iar acest aspect îl voi testa. Eu as fi instalat un sistem de racire cu lichid. Ex: ID-Cooling Frostflow 120, care costa la fel cu Mugen 4, dar care ar fi ținut procesorul al o temperatura, de lucru, mai joasa.

PCGarage Primal cooler

 

Memoria RAM este compusa dintr-un kit Kingston HyperX Fury Black 16GB, la frecventa de 2133MHz cu latente 14-14-14. Profilul XMP are nevoie de doar 1.2V. Mai interesant este ca acest kit este bazat pe cipuri Hynix AFR, care sunt cunoscute de overclockeri ca fiind foarte capabile. Vom vedea imediat cum sta treaba cu ele.

PCGarage Primal RAM

Pentru stocare, PCGarage a ales un SSD Samsung EVO 850 250GB si un HDD WD 2TB. Este, așadar, destul spațiu pentru toate jocurile si programele preferate.

PCGarage Primal storage

Placa grafica este MSI GTX 970 Gaming 4G(iată si aici cuvântul magic). Vorbim despre o soluție grafica puternica, bazata pe cipul GTX 970 de la NVDIA si răcită de coolerul Twin Frozr V, care a dovedit capabilități excelente pe mai performantul GTX 980 Ti. Tehnologia Zero Frozr tine ventilatoarele oprite pana când temperatura GPU atinge 61C, apoi le pornește, după un profil presetat de MSI. Asta înseamnă silențiozitate perfecta, atunci când procesorul grafic nu este in lucru intens.

Placa MSI GTX 970 este capabila sa ruleze cursiv, cu detalii maxime, cam orice joc, la rezoluție 2k (2160p). Am dovezi! Le găsiți in paginile următoare.

PCGarage Primal VGA

Sursa Corsair CX650M este certificata 80+ Bronze, deci are o eficienta maxima de 85% (la 50% încărcare). Cei 650W sunt suficienți pentru sistemul in cauza, consumul cel mai mare fiind la placa grafica. Vom afla împreună de cat curent este nevoie pentru a susține acest sistem.

PCGarage Primal sursa

Carcasa este In Win 703 Black Red si arata foarte bine. Panoul transparent, din partea stângă, oferă vizibilitate asupra componentelor, in timp ce fratele sau, din partea dreapta, adăpostește cablurile care nu au ce căuta la vedere.

PCGarage Primal set

PCGarage Primal right

 

Un aspect important îl reprezintă porturile USB, prezente pe marginea superioara a carcasei, foarte ușor accesibile pentru conectarea caștilor sau a diverselor unități externe de stocare.

PC Garage a făcut o treaba excelenta cu ascunderea cablurilor, astfel încât acestea nu împiedică vizual interiorul, stand cuminți in spatele plăcii de baza.

PCGarage Primal cabluri

PC-ul nu vine cu sistem de operare preinstalat, astfel ca aveți libertatea de a alege ce veți folosi. Eu am utilizat Windows 10 pe 64 biți, deoarece oferă DirectX 12 (chiar daca nu avem multe jocuri cu suportul aferent) si ‚se mișcă bine’, ca sa folosesc un limbaj colocvial.

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite