Nokia 8 a fost lansat

HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia, a anunţat astăzi lansarea modelului Nokia 8, un smartphone performant, cu o construcţie specială, proiectat anume pentru creatorii de conţinut. Nokia 8 vine cu trei premiere mondiale, incluzând o colaborare iniţiată cu producătorul de optică Zeiss. Având la bază performanţa şi sistemul Android pur, precum şi cel mai avansat design de carcasă monobloc din aluminiu până în acest moment, Nokia 8 are toate elementele unui smartphone Nokia cu adevărat de vârf de gamă.

Mai puţine selfie-uri, mai multe bothie-uri: Nokia 8 introduce o premieră mondială, permițând transmiterea livestream de video Dual-Sight către reţele sociale, precum Facebook şi YouTube. Prin Dual-Sight se afișează simultan imagini filmate, atât prin camera frontală, cât și prin cea din spate, putându-se utiliza modul de afişare split screen, pentru fotografii și pentru video. Printr-o singură atingere, această capabilitate oferă, pentru prima dată în lume, posibilitatea celor cărora le place să creeze şi să împărtășească amintiri speciale, de a se bucura de experiențe mai intense. Orice poveste are două părți, iar caracteristica Dual-Sight, a terminalului Nokia 8, este gândită să vă ajute să creați şi să împărtășiți toate experiențele, în întregime. Cele două camere - frontală și principală, au fost dezvoltate prin folosirea opticii Zeiss, care să poată asigura o experiență optimă oriunde. Astfel, cei care urmăresc crearea de conţinut își pot transmite imediat și firesc poveştile unice pe care le creează - #Bothie - către reţelele sociale, folosind Dual-Sight, din aplicația pentru cameră. De asemenea, fanii se pot bucura de un număr nelimitat de încărcări de materiale foto şi video pe Google Photos.

Nokia 8 Bothie

Nokia 8 este, de asemenea, primul smartphone care încorporează Nokia OZO Audio, tehnologie exclusivistă folosită la Hollywood. OZO spațial 360° oferă o experienţă audio intensă pentru materialele video 4K, create chiar de dumneavoastră. Această soluţie asigură retrăirea momentelor înregistrate, la aceeaşi intensitate cu cea a celor trăite pe viu, astfel încât amintirile dumneavoastră să nu se estompeze niciodată. Nokia 8 combină trei microfoane cu algoritmii acustici exclusivi Nokia, pentru a reţine elementele audio prin intermediul sunetului surround spaţial de 360°. Împărtășiți materialele dumneavoastră video 4K, cu OZO Audio, oriunde, codec-urile existente permitand rularea de înaltă fidelitate, chiar şi pe dispozitive fără OZO Audio.

Corpul monobloc subţire, de doar 4,6 mm la margini şi 7,3 mm în centru, al Nokia 8, este construit dintr-un singur bloc de aluminiu seria 6000, iar designul a fost rafinat cu ajutorul unui proces complex de prelucrare mecanică, electrochimică şi şlefuire. Modelele includ o finisare prin şlefuire fină, cu o durată de 20 de ore, pentru dobândirea aspectului ireproşabil. Telefonul beneficiază de platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 835, care, asociată cu experiența unui Android pur, securizat și actualizat, asigură o performanță remarcabilă.

Echipele de design, inovare şi inginerii au lucrat împreună pentru a furniza rezultate deosebite, în termeni de creştere a performanţelor şi timpilor de funcţionare ai dispozitivului. Rezultatul constă într-o conductă de răcire din cupru, acoperit cu grafit, care disipă căldura generată de sistem, pe întreaga lungime şi lăţime a dispozitivului. Telefonul operează la niveluri mai reduse de căldură generată, chiar şi în cele mai solicitante situaţii.

Nokia 8 este compatibil Qualcomm Quick Charge 3.0, aceasta însemnând că, atunci când bateria este aproape în întregime descărcată, aveți la îndemână o soluție alternativă pentru a continua să vă înregistrați momentele care vă interesează.

Smartphone-urile Nokia oferă întotdeauna o experienţă de Android pur, fără aplicaţii inutile, care să încetinească performanţele dispozitivului. Și cu Nokia 8, sistemul de operare Android, combinat cu procesele noastre inovatoare de inginerie, descătuşează întregul potenţial al platformei mobile Snapdragon 835. Prin intermediul actualizărilor lunare de securitate, Nokia 8 este mereu în siguranţă. Dispozitivul este securizat prin autentificarea biometrică a amprentei, fapt care sporește securitatea şi face din Nokia 8 un însoţitor versatil, oricare ar fi nevoile dumneavoastră.

Nokia 8 funcţionează perfect cu Nokia Active Wireless Headset - o cască premium uşoară, protejată contra apei, a transpiraţiei şi a prafului. Construită din aluminiu, pentru o potrivire perfectă, această cască se bucură de un design elegant în formă de diamant. Portofoliul complet de accesorii pentru telefoanele Nokia include un set de căşti, difuzoare portabile, încărcătoare de maşină şi protectoare de ecran.

Nokia 8 va fi disponibil în patru culori: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue şi Steel, şi va fi disponibil la un preţ mediu global de vânzare cu amănuntul de 599 euro, lansarea pe piață fiind programată pe parcursul lunii septembrie.

 

 

Specificaţii tehnice pentru Nokia 8 (2)

  • Reţele:
    • GSM: 850/900/1800/1900
    • WCDMA: 1, 2, 5, 8
    • TDS-CDMA: 34, 39
    • LTE:1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 39, 40, 41
  • Viteza reţelei: LTE Cat. 9, 3CA, 450Mbps DL/50Mbps UL
  • Disponibil în variante single SIM şi dual SIM
  • OS: Android Nougat 7.1.1
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform
    • MSM8998 (4* 2.45GHz Qualcomm Kryo + 4* 1.8GHz Kryo)
  • RAM: 4GB
  • Capacitate de stocare: Memorie internă de 64GB(3) cu slot extern pentru card MicroSD (suportă până la 256 GB)
  • Factor de formă: Splashproof IP54 touch monobloc cu chei capacitive de sistem
  • Ecran: 5.3” IPS LCD QHD 2560 x 1440, 700nts luminozitate ecran, Corning Gorilla Glass 5, 2.5D Glass
  • Cameră cu optică ZEISS:
    • Camera principală: 13MP (Colour + OIS) + 13MP (Mono), 1.12um, f/2.0, 76.9˚, PDAF, IR range finder, dual tone flash
    • Camera frontală: 13MP PDAF, 1.12um, f/2.0, 78.4˚, display flash
  • Conectivitate şi senzori: Type C, USB3.1 Gen 1 (5Gbps), 3.5mm headphone jack, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, accelerometru, e-busolă, giroscop, senzor de amprentă digitală, senzor Hall, barometru, 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), BT 5.0, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+
  • Baterie: Baterie integrată de 3090 mAh (4) cu Qualcomm Quick Charge 3.0 compatibilă (18W, 5V/2.5A, 9V/2A, 12V/1.5A)
  • Audio: MP3,M4A, AAC,OGG,WAV,AMR,AWB(AMR-WB),FLAC,MIDI(MID,MIDI,XMF, MXMF,IMY,RTTTL,RTX,OTA)
  • Video: MP4, 3GP, 3G2, AVI, MKV, WEBM
  • Dimensiuni: 151.5 x 73.7 x 7.9mm (camera bump 0.4mm)
  • Greutate: 160g

Cele mai citite