ASRock Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac review – performanta in miniatura

 

Aspect si construcție

După cum sugerează si numele, ASRock Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac este o placa de baza in format mini-ITX, bazata pe cipsetul AMD X370, deci beneficiind de toate calitățile acestei platforme. Este compatibila cu toata seria Ryzen (7, 5, 3) pe socket AM4 si este destinată gamerilor.

ASRock X370 Gaming ITX

VRM-ul este compus din 8 faze, care beneficiază de componente de top, precum condensatori Nichicon 12K Black si diode Premium. Este suficient pentru orice procesor compatibil, însă nu este recomandat pentru overclocking, deși posibil sa aibă ceva putere. Alimentarea CPU este dintr-un conector cu 8 pini.

ASRock X370 Gaming ITX VRM

Placa are doar 2 sloturi de memorie, capabile sa susțină maximum 32GB DDR4 la 3466MHz+, in dual channel.

Partea audio este condusa de un cip Realtek ALC1220, care suporta  7.1 canale. Pentru evitarea interferențelor, placa are nivele separate in PCB pentru canalele stânga/dreapta.

X370 Gaming-ITX oferă 4x porturi SATA3, orientate vertical, dar si un slot M.2, aflat pe spatele plăcii. La mini-ITX vorbim mereu de un slot PCI-E x16, singurul care poate fi utilizat pentru plăci de extensie.

Ca interfețe, placa vine cu 1x PS/2, 2x USB 2.0, 2x HDMI, 4x USB 3.1 (1 de tip C), 1x port Gigabit, 1x SPDIF optic, 5x jack-uri aurite, iar la final exista placa de rețea wireless, care-si așteaptă antenele.

ASRock X370 Gaming ITX interfaces

Datorita dimensiunilor foarte mici ale socket-ului M.2, ASRock l-a montat pe spatele plăcii de baza, economisind spațiu pe partea frontala.

ASRock X370 Gaming ITX back

In cutie veti mai gasi manualul de utilizare, antena Wi-Fi si panoul de la interfetele integrate, pentru montarea pe carcasa.

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite