Gamdias Hebe M1 RGB review - Un bass zguduitor

Sunet

La o sensibilitate de 119±3dB, Hebe M1 are un volum destul de puternic cat sa cauzeze dureri de cap. Aceasta este o pereche de casti care nu va fi folosita des la volum maxim, ci pe undeva pe la jumatate, in majoritatea situatiilor. Calitatea sunetului este destul de decenta, mai ales considerand pretul acestora.

Cantitativ vorbind – Hebe are un bas foarte puternic, destul de mult cat sa domine intreaga semnatura audio. Intreaga zona mediana este secundara, iar treble-ul este relativ greu de auzit.

Vorbind de bass, ar trebui mentionat ca Hebe are cateva trucuri in cupe, respectiv o vibratie aditionala ce acompaniaza bass-ul. Acestea sunt menite sa creeze un bass mai accentuat si mai profund, fara ca sa il extinda in realitate. Aceasta aditie se aseamana cu haptic-response-ul de pe Skulcandy Crusher, doar ca in aceasta iteratie este mai accentuat, dar nu la fel de precis. La volum scazut, vibratia este aproape inexistenta, dar la maxim castile se misca destul de mult cat sa iti distraga atentia. In unele situatii ar putea suna destul de interesant, in altele s-ar putea sa gadile.

In cazul in care esti innebunit dupa bass si iti face placere sa asculti genul de muzica care o simti – atunci M1 cu siguranta are o lovitura destul de puternica.

Calitativ vorbind insa, situatia sta un pic diferit. 

Bass

Desi bass-ul este cel mai accentuat, nu este foarte bine definit. Intr-adevar sub-bass-ul este prezent, mai ales daca este acompaniat de un track electronic. Dar daca esti pasionat de ceva tobe, ceva ritmat si rapid, atunci vei descoperi primul defect unui bass atat de greoi, respectiv faptul ca nu poate tine pasul cu ceva mai activ, iar doua batai una dupa alta, devin o bataie si un ecou. Cu siguranta nu pot fi comparate la precizie si viteza cu ceva precum HyperX Cloud.

Midrange

Midrange-ul este cald, detaliat si surprinzator de placut. Vocile ies in evidenta, iar atunci cand bass-ul nu il domina, este pe cat se poate de fluid.

Treble

Din nefericire, cel mai afectat din punct de vedere al sunetului este treble-ul. Putinul trebl care este prezent, are o extensie foarte placuta si o claritate de-a dreptul surprinzatoare. 

Soundstage

Pentru o pereche de casti de buget M1 are un soundstage destul de spatios. Imagistica este la randul sau surprinzator de decenta, desi dominanta basului cu siguranta o afecteaza. Ai putea folosi castile pentru a te ghida pe sunet, desi nu au nici pe departe distantarea si precizia altor modele mai scumpe de pe piata.

Virtual Surround 7.1 ar trebui sa ajute cu spatierea dintre sunete si cu marirea soundstage-ului, dar nu este totdeauna precis. La fel ca multe alte solutii de virtual-surround, separarea dintre sunete se pierde, si de multe ori efectul de surround ajune sa fie mai haotic decat intr-o solutie stereo.

Gaming

Din punctul de vedere al sunetului Hebe M1 se aseamana cu foarte multe casti de gaming. De la vechile Siberia de la Steelseries, la Razer Kraken sau Corsair Void. Singura diferenta semnificativa in audio este faptul ca Hebe a reusit cumva sa adauge si mai mult bass decat celelalte.

Desigur, asta inseamna ca exploziile si focurile de arma sunt impresionante, cu destule detalii si o claritate relativ placuta. Dar in nici un caz, nu sunt construite ca sa ofere un atu competitiv.

Microfon

Microfonul unidirectional este unul dintre cele mai bune intalnite la o pereche de casti de gaming. Este destul de clar si prinde vocea destul de bine, iar zgomotul ambiental este tinut la minim.

« Prev
5/6 Next »

Cele mai citite