Asus ROG Rampage VI Apex review – maiestria in overclocking

 

Ambalaj

Cutia are un aspect foarte atractiv, îmbrăcată in roșu si negru. Pe fata, conține doar numele produsului si emblema republicii.

Asus Rampage VI Apex set

Pe verso se găsesc specificațiile plăcii, împreună cu mențiuni despre diverse tehnologi integrate.

Asus Rampage VI Apex box back

Deschiderea este orizontala, cutia desfăcându-se, efectiv, in doua, capacul ridicându-se pe un arc de cerc.

Asus Rampage VI Apex box open

Placa si accesoriile se afla in cutii separate, in aceasta ordine. Intre ele veți găsi o coala cu abțibilduri ROG, pe care sunt sigur ca o veți aprecia.

Asus Rampage VI Apex box stickers

Seria ROG a avut mereu o multitudine de accesorii, astfel încât utilizatorul sa nu duca lipsa de nimic. Din păcate, acest aspect contribuie si la prețul produsului, iar unele, printre care conectorii SLI pentru 3 si 4 placi, se folosesc foarte rar sau chiar deloc.

Asus Rampage VI Apex box acc

In pachet găsim cabluri SATA, manuale, drivere, cabluri de extensie RGB, antena Wi-Fi, conectori SLI pentru 2, 3 si 4 placi grafice, dar, exista 2 accesorii care merita atenție deosebita.

Încep cu cele 2 adaptoare, numite DIMM.2, care pot susține cate 2x SSD-uri M.2 si oferă suport pentru RAID, Intel VROC si Intel Optane.

Asus Rampage VI Apex box DIMM.2

Apoi, pachetul conține o punguță cu 2 pini aurii. Nu sunt scobitori, așa ca nu le băgați intre dinți. Nu sunt nici de aur, deci nu va bucurați! Sunt 2 pini pentru overclocking extrem.

Asus Rampage VI Apex box pini

Mai pe larg, Intel nu a prevăzut voltajul DMI in socket 2066, iar procesoarele KabyLake-X  au nevoie de acesta pentru a trece de Cold Bug (temperatura minima la care procesorul nu mai funcționează; in general pe la -120C) si a rula la temperatura azotului (-196C) sau heliului (-269C) lichid. Ei bine, Asus a rezolvat problema si a oferit acest pin, care se introduce într-un orificiu special, din interiorul socket-ului (este extraordinar ca au descris chiar si in manualul plăcii cum se face!!) si atinge un rezistor de pe procesor. Scăzând rezistenta acelui rezistor, creste voltajul DMI, pentru a ocoli Cold Bug-ul de la procesor.

Rețineți ca pinul se folosește DOAR pentru overclocking extrem si NUMAI pentru procesoarele KabyLake-X (cele cu 4 nuclee), NU si pentru Skylake-X (6-18 nuclee).

 

Acestea ziind fise, sa trecem la placa de baza…

 

« Prev
2/9 Next »

Cele mai citite