Asus ROG Rampage VI Apex review – maiestria in overclocking

 

Consum

Setat pe auto, voltajul procesorului este controlat de BIOS-ul plăcii de baza, iar R6 Apex trimite maxim 1.25V, iar asta e destul demult, mai ales daca se întâmplă si pentru procesoarele cu cel puțin 8 nuclee, acest fapt ducând la consum general mai mare, dar si o temperatura de lucru mai ridicata.

Asus R6A Power

Iată ca ipoteza de mai sus se confirma, Apex fiind depășită doar de TUF Mark 1, care are aceeași problema. Situația se păstrează si după overclocking, numai ca Apex oferă un avans mai mare la performanta, folosind un voltaj puțin mai mare ca celelalte placi, deci per total, iese in avantaj.

 

Temperatura

Am testat temperatura VRM, atât deasupra, cat si dedesubtul acestuia, folosind 2 senzori K atașați unui termometru digital. Am înregistrat valori maxime de 34C (sus), respectiv 36C (jos). Va pot spune ca sunt mai mici decât la alte placi X299, testate de mine. Testele au fost efectuate având un ventilator de 120mm peste VRM-uri.

Asus R6A Temp

Cu setările AUTO, Apex pierde la capitolul temperatura in fata tuturor plăcilor din comparativ, cu excepția suratei TUF Mark 1. După overclocking, însă, situația se schimba si Apex ajunge la egalitate cu TUF Mark 1si MSI Gaming Pro Carbon, însă oferă un salt mai mare de performanta fata de oricare dintre acestea.

 

« Prev
8/9 Next »

Cele mai citite