Gamdias Hermes P1 RGB review - Ploaie de culori

La prima vedere

Pe cutie, Gamdias listeaza toate trasaturile tastaturii – de la iluminare RGB, la wrist-rest detasabil, cele 2 taste pentru macro-uri si support-ul pentru software dedicat. De asemena switch-urile ceritficate Gamdias (produse de producatorul de origine Chineza TTC) au, cel putin pe hartie, o viata de aproximativ 50 milioane de click-uri.

Gamdias Hermes P1 Layout  

Din punctul de vedere al specificatiilor de baza, Hermes P1 are 104-taste, cu o lungime de 448mm, latime de 202.4mm (cu wrist-rest, fara are doar 156.6mm) si o grosime de 36.9mm. Cu wrist-rest greutatea sa este de 1.56kg, iar fara aproximativ 1.30kg. Pe scurt, tastatura este destul de compacta, si relativ usoara. Drept rezultat, spatiul dintre taste este destul de mic, mai ales comparata cu alte modele de pe piata, care sunt cu 3-4cm mai mari, desi nu au foarte multe taste in plus.

Constructie

Dupa cum am mentionat mai devreme, Hermes P1 utilizeaza un cadru metalic din aluminiu, de o grosime de aproximativ 3mm. Switch-urile mecanice TTC sunt fixate pe acest cadru, iar PCB-ul si baza din plastic negru mat sunt fixate in suruburi de acesta. Baza beneficiaza de fante pentru rutarea cablurilor, si 2-stand-off-uri pentru a eleva tastatura de pe birou. De asemenea, aici este inclus si clestele de scos key-caps-urile.

Gamdias Hermes P1 Underside

Din punctul de vedere al hardware-ului intern, Gamdias au inclus 72KB de memorie interna si un procesor ARM HSAK3201 MCU, despre care nu am gasit mai multe detalii decat ceea ce listeaza Gamdias pe site-ul oficial - respectiv un procesor ARM de 32bit. 

Switch-uri si keycaps

Hermes P1 utilizeaza switch-uri mecanice TTC, modelul nostru fiind echipat cu TTC Brown, desi sunt disponibile si in versiunea Red, Black sau Blue. Senzatia tactila cat si constructia acestora se bazeaza pe ceea ce poate fi considerat acum un standard stabilit de Cherry MX (acum multi ani in urma). Fiecare tasta este individual iluminata, dar LED-urile nu sunt incluse in switch, ci sunt de fapt fixate pe PCB.

Gamdias Hermes P1 Mechanical switches  

Stem-ul keycaps-urilor este in forma de cruce, ceea ce iti va permite sa gasesti si sa inlocuiesti key-caps-urile cu usurinta in cazul in care acestea se rup sau se sparg. Cu acestea fiind spuse, constructia keycaps-urile este de-a dreptul excelent. Gamdias folosesc plastic PBS, prin double-shot injection (doua straturi de plastic injectate, una transparenta si stratul negru) pentru a livra printre cele mai bune keycaps intalnite pe o tastatura mecanica.

Gamdias Hermes P1 Keycaps  

Tastele ce au multiple functii (F5 sau Play/Pause) au desemnata cea de-a doua functie cu un strat subtire de vospea alba – care desi arata destul de bine la prima vedere, dupa cateva luni / ani de folosire extensiva este foarte probabil sa se stearga. 

Taste media

Datorita design-ului compact, Hermes P1 nu are taste dedicate media, ci foloseste un FN key pentru a alterna intre cele 6 profile valabile folosind tastele 1-6, sau F, pentru control media (volum, play, pause, fast-forward/rewind si Profile-Switch).

Este o solutie foarte veche, dar in acelasi timp, una care este in totalitate functionala.

Cablu

Datorita faptului ca nu are necesitati extraordinare din punctul de vedere al alimentarii, sau un USB pass-through dedicat, Hermes P1 are un cablu pe cat se poate de standard.

  Gamdias Hermes P1 Cable  

Invelit in nylon, cu o margea cilindrica de ferita, cablul are aproximativ 1.8 metri lungime si se termina intr-o conexiune USB 2.0 aurita.

« Prev
2/5 Next »

Cele mai citite