Asus ROG Maximus X Hero review

 

Aspect si construcție

Maximus X Hero seamănă extraordinar de tare cu sora ei din familia Z270. Sunt doar câteva diferențe, in rest e aceeași placa. Radiatoarele sunt la fel ca pe Maximus IX Hero, însă au alt desen, cu dungi negre, in loc de gri.

Asus Maximus X Hero

Procesorul se alimentează dintr-un conector cu 8 pini, semn ca overclocking-ul se consuma cu moderație pe Hero, ori ca procesoarele Coffelake nu consuma prea mult, nici chiar sub azot lichid. VRM-ul este format din 10 faze Extreme Engine DIGI+, construite din componente de top, pentru stabilitate si longevitate.

Asus Maximus X Hero VRM

Deasupra VRM găsim 3 conectori, cu 4 pini fiecare, una putând fi utilizata si pentru pompa de la eventuala răcire cu lichid. Exista si o extensie pentru RGB, in caz ca adăugați benzi de lumina in carcasa. Sub procesor sa găsește un slot M.2, care beneficiază de un radiator pentru răcire, aceasta facilitate neexistând pe M9H.

Asus Maximus X Hero top

Maximus X Hero are 4 sloturi de memorie si suporta maxim 64GB DDR4 cu viteze de peste 4133MHz, in dual channel. Acestea nu sunt îmbrăcate in armura.

In coltul din dreapta-sus, Asus a instalat ecranul Q-Code si butonul MemOK, iar sub acestea găsim prinderea 3D, pentru diverse accesorii printate.

Hero oferă 3 sloturi PCI-E x16, care funcționează x16, x8, respectiv x4, deci  este asigurat suportul pentru SLI, cu 2 placi, si mGPU (denumirea noua folosita de AMD pentru fostul CrossfireX), cu 3 placi. Acest aspect este indicat si de armura prezenta pe primele doua, dar nu si pe al treilea. Exista si 3x PCI-E x1, pentru cine are alte placi de adaugat.

Asus Maximus X Hero bottom

Sunetul este asigurat de o soluție Asus SupremeFX S1220, ajutata de un DAC ESS ES9023P. Este deja cunoscuta, fiind prezenta pe mai toate plăcile ROG din ultimele 2 generații LGA1151.

Marginea inferioara a lui Hero oferă butoanele de Start, Reset, Seif_Boot si Retry, precum si switch-ul LN2 Mode, care indica faptul ca placa are capabilități pentru overclocking extrem.

Asus Maximus X Hero buttons

Tot acolo se găsesc alți 2 conectori pentru RGB, dintre care unul este digital, oferind posibilitatea de a controla, individual, fiecare led dintr-o banda RGB.

Sub radiatorul de la cipset-ul Z370, Asus a pus încă un socket M.2, care, însă, nu beneficiază de răcire. Partea de stocare este completata de 6 porturi SATA3, aflate pe marginea dreapta a plăcii de baza.

Asus Maximus X Hero SATA

O alta noutate interesanta este aceea ca Hero are integrata protecția pentru interfețele on-board, facilitate existenta, pana acum, doar pe plăcile Extreme, adică vârfurile de gama ROG. In aceste condiții, bănuiesc ca toata seria Maximus va beneficia de aceasta caracteristica, însă nu cred ca si familia Strix, dar vom afla in scurt timp.

Ca interfețe externe, Maximus X Hero oferă 1x DisplayPort, 1x HDMI, 2x USB 2.0 (cel încercuit este si pentru BIOS Flashback), 6x USB 3.1 (1x tip C), SPDIF optic si 5x jack-uri audio placate cu aur. Butoanele de Clear CMOS si BIOS Flashback se afla in vârful piramidei.

Asus Maximus X Hero interfaces

Pe verso, se poate observa, mai ușor, PCB-ul si granita acestuia cu partea de sunet.

Asus Maximus X Hero back

 

 

« Prev
3/9 Next »

Cele mai citite