AMD Ryzen 7 2700U si Ryzen 5 2500U, cu grafica Radeon, invadeaza ultra-portabilele

AMD a anuntat lansarea de notebook-uri cu procesoare AMD Ryzen si grafica Radeon Vega, oferind astfel performanta de top si o experienta de entertainment completa, cu eficienta optima pentru notebook-uri 2-in-1, convertibile si ultraportabile. Cu un TDP configurabil de 15 Wati, procesoarele AMD Ryzen 7 2700U si Ryzen 5 2500U combina arhitectura Zen cu grafica AMD Radeon Vega, intr-un design System-on-Chip care obtine performante fara precedent pentru notebook-urile ultraportabile.

Procesorul AMD Ryzen, cu grafica Radeon, oferă rapiditate in comparație cu procesoarele mobile AMD din generația precedenta:

  • pana la de 3 ori performanta CPU
  • pana la de 2,8 ori performanta GPU
  • consum mai mic cu pana la 58%
  • noua tehnologie Precision Boost 2, care accelerează performanta procesorului in sarcina ridicata, folosind unul sau mai multe nuclee CPU.
  • tehnologie mXFR (Mobile Extended Frequency Range) care oferă performanta ridicata pentru notebook-uri, prin soluții uimitoare de răcire si certificare "Ultimate XFR Performance"

 

AMD Ryzen with Vega

 

Procesorul Ryzen  cu grafica Radeon oferă performanta GPU de top:

  • 1080p la rularea titlurilor populare din categoria eSports, precum League of Legends, Overwatch, CS:GO si DOTA 2.
  • este pregătit sa lucreze cu cele mai avansate si frumoase display-uri, inclusiv HDR, Radeon FreeSync 2 si monitoare 4K.

AMD face salturi uriașe, in inițiativa sa 25x20, cu ajutorul procesorului AMD Ryzen 7 2700, care aduce o eficienta energetica de 5,86 ori mai mare fata de soluțiile de la începutul inițiativei.

Procesorul Ryzen cu grafica Radeon țintește la dublarea eficientei bateriei fata de generația precedenta.

Având pana la 4 nuclee si 8 thread-uri, procesoarele Ryzen cu grafica Radeon si tehnologie AMD SenseMI sunt proiectate sa se adapteze perfect nevoii de performanta si putere, intr-un pachet de dimensiuni reduse.

In săptămânile următoare este programata disponibilitatea primelor sisteme, dotate cu procesoare Ryzen cu grafica Radeon, la producători de top, inclusiv Acer, HP si Lenovo, cu si mai multe nume așteptate in 2018.

Noi notebook-uri cu procesoare Ryzen cu grafica Radeon sunt deja disponibile sau vor fi in curând:

  • Acer Swift 3 va fi disponibil de la $749.99 in America de Nord si 899 inEMEA;
  • HP Envy x360 cu procesor Ryzen cu grafica Radeon este așteptat in Noiembrie;
  • Lenovo IdeaPad 720S va fi disponibil in Ianuarie 2018, incepand de la $799.99.

Cele mai citite