Motorola EX115 - caracteristici

Motorola a lansat o serie de telefoane mobile dual-SIM in noua serie EX. Primele doua telefoane din aceasta serie au fost prezentate acum aproximativ doua luni. Telefonul mobil EX115 este primul telefon mobil QWERTY cu dual-SIM de la "cei cinci mari" (Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson si LG) furnizori de telefonie mobila la nivel mondial.

Motorola isi mareste portofoliul de smartphone-uri Android la nivel global, dar nu uita nici de piata de masa, segmentul low-cost.

motorola ex 115

EX115 este un telefon mobil dual sim cu tastatura QWERTY. Carcasa de plastic este solida si nu se zgarie usor. Tastatura QWERTY  este mare si tastele sunt usor rigide pentru a tasta mai usor.

Chiar si interfata Motorola este atragatoare. Icoanele sunt mari si colorate . Ecranul de 2.3 inch arata foarte bine, dar vizibilitatea nu este atat de buna atunci cand este utilizat in lumina soarelui.

O alta caracteristica importanta a telefonului mobil EX115 este camera sa de 3.15 megapixeli care realizeaza fotografii destul de bune. Spunem asta deoarece nu are auto-focalizare. Poate realiza si capturi video dar doar la 15 fps cu o rezolutie atat de mica incat videoclipurile sunt agitate si nu sunt demne de a fi urmarite pe un ecran mai mare decat al telefonului mobil.

Telefonul are o calitate a sunetului peste asteptari. Memoria interna de 50 MB s-ar putea sa nu fie de ajuns pentru iubitorii de muzica asa ca EX115 are pentru ei o surpriza - slot card microSD care supoarta carduri de pana la 32 GB!

motorola ex 115 telefon mobil

EX115 ofera functionalitate GSM+GSM Dual-SIM si ambele cartele SIM functioneaza simultan. Atunci cand vorbesti de pe un numar, celalalt devine inactiv in timpul apelului. Pentru moment, telefoanele Samsung dual sim ofera o caracteristica prin care primesti o notificare de apel in asteptare atunci cand cineva te apeleaza pe numarul celalalt.

Un domeniu de care vei fi dezamagit de Motorola EX115 este cel al retelelor sociale. Icoana pentru retele sociale are legaturi catre retele cunoscute precum Facebook si YouTube. Dar sunt doar atat - link-uri. Apasand pe unul dintre link-uri se va deschide navigatorul web cu pagina de pornire a site-ului respuctiv. In timp ce motorola ofera un link catre Youtube, nu veti putea incarca nici macar un singur videoclip. si in caz ca nu ati observat, Twitter nu este in lista retelelor sociale.

EX115 se adreseaza celor care vor un telefon mobil dual sim cu tastatura QWERTY. E ciudat ca Samsung, care este unul dintre pionierii telefoanelor mobile dual sim, nu are pana acum unul cu tastatura QWERTY.

Ce este extraordinar la Motorola EX115?

- tastatura QWERTY spatioasa, construita excelent, de calitate;
- camera buna de 3.15 megapixeli;
- suporta carduri microSD pana la 32 GB.

Ce ar fi putut fi mai bun...

- "retele sociale" ofera doar link-uri catre site-urile web cunoscute; ar fi fost mai potrivita o aplicatie dedicata;
- ar fi trebuit oferita integrare Twitter;
- ar fi trebuit sa aiba o functie alerta apel in asteptare pentru apeluri venite pe al doilea numar in timp ce primul este ocupat.

Cele mai citite