ATI Radeon 5450 1Gb GDDR3

ATI Radeon 5450 este o placa ieftina, din clasa de componente pt acasa si pt birou. Testul nostru va arata la ce o puteti folosi fara probleme. 

radeon_5450_board                                

Bus-ul pe 64biti si numarul mic de shaders ne cam avertizeaza la ce nivel este placa, dar totusi o vom supune unor teste 3D, macar din curiozitate.

Pe cutie apare si emblema tehnologiei Eyefinity, care permite folosirea simultana a mai multor monitoare, in cazul nostru maxim 3. Acestea pot fi conectate pe interfetele existente: DVI, DisplayPort si VGA. In caz de nevoie DisplayPort poate trimite si sunetul catre un amplificator sau televizor.

Placa nu necesita alimentare separata, asa incat consumul nu va depasi cei 75W pe care-i poate trage din slotul PCI-E. De fapt chiar ATI specifica pe site-ul propriu ca Radeon HD 5450 consuma mai putin de 20W in lucru intens, facand-o astfel ideala pt PC-uri care necesita consum mic dar pastreaza nevoia de accelerare video HD si DirectX 11.

ATI a introdus urmatoarele specificatii pt aceasta placa:

Proces fabricatie:

Tranzistori:

Frecventa procesor grafic:

Procesoare stream:

Putere calcul:

Unitati texturare:

Putere de texturare:

ROPs:

Putere de pixelare:

Z / Stencil:

Frecventa memorie:

Tip memorie:

Rata de transfer memorie:

Latime de banda memorie:

Consum maxim:

Consum in repaus:

L x l x g (mm):

40 nm

292 milioane

650Mhz

80

104 GFLOPs

8

5,2 GTexels/s

4

2.6 GPixels/s

10.4 GSamples/s

800 MHz

GDDR3

1.8 Gbps

12.8 GB/s

19.1 W

6.4 W

180 x 100 x 30

gpu-z

Noi am avut varianta de test. Producatorii pot schimba dimensiunile.

In imagine se observa lipsa conectorului pt Crossfire, desi placa suporta aceasta tehnologie. Ideea este ca puteti pune 2 placi in PC, activati Crossfire din drivere si functioneaza, iar transferul intre placi se va face prin sloturile PCI-E.

Oricum pt jocuri cumparati placi dedicate, nu incercati cu un Crossfire pe 2 Radeon 5450. :)

Placa este racita pasiv, asa incat nu aveti teama de zgomot deoarece nu are ventilator! Radiatorul acopera, pe fata placii, procesorul grafic si memoriile, dar pe spate memoriile nu au racire. Am rulat Far Cry 2 in fereastra pt a vedea temperatura placii video si am inregistrat maxim 53C.

  max_temp

 

 

Prev
1/2 Next »

Cele mai citite