Canon lanseaza prima camera MPEG-2 Full HD cu stocare în fisier

Canon redefineste piata camerelor video profesionale portabile prin lansarea  modelelor  XF305 si XF300 – doua camere video revolutionare aflate printre primele produse de acest gen care folosesc noul codec de inregistrare MPEG-2 Full HD, recent adoptat de Canon.

Concepute sa ofere imagini la o calitate exceptionala si capabilitati ce asigura un flux de lucru continuu, pentru o gama larga de aplicatii profesionale, noile modele XF detin tehnologii de neegalat in clasa lor.

Noile modele detin un nou sistem ce integreaza lentile video Canon HD seria L, un sistem de senzori 3CMOS si un procesor DIGIC DV III.  Inregistrarea video MPEG-2 Full HD este stocata in fisiere standard MXF (Material eXchange Format), pe un card de memorie CF, utilizand o rata de transfer de pana la 50Mbps si un sampling de culoare bogat,  4:2:2, ce asigura procesului de post productie si mai multe informatii despre culori. 

XF305 si XF300 combina un excelent sistem de prelucrare a imaginii cu un design ce ofera mobilitate avansata si versatilitate. Setul  extins de caracteristici generale si adaptabilitatea acestor modele va permite utilizatorului sa filmeze in aproape orice situatie si pentru orice situatie, de la realizarea filmelor independente si pana la difuzarea comerciala.

  canon_XF300_FSR   canon_XF305_FSL    

XF305 si XF300 au fost concepute sa ofere imagini la o calitate exceptionala. Implementat pentru prima data la o camera video profesionala portabila, noile modele folosesc un codec de inregistrare MPEG-2 Full HD cu sampling de culoare 4:2:2 de pana la 50Mbps, pentru a capta secvente video cu detalii uluitoare.

Pentru a beneficia de avantajele acestui codec, ce ofera de doua ori rezolutia culorii intalnite la standardul HDV sau alte formate de inregistrare 4:2:0, Canon a dezvoltat un nou sistem video HD ce reuneste puterea de procesare a noului DIGIC DV III cu un sistem avansat de senzori, special dezvoltat pentru lentilele din seria 18x Canon L, fabricate pentru a respecta standardele stricte de difuzare. Sistemul de senzori Canon 3CMOS de tip 1/3 ofera precizie exceptionala a culorilor si zgomot redus. Tehnologia Canon de citire a datelor la o viteza mai mare reduce efectul  rolling-shutter, des intalnit la camerele video cu senzor CMOS.

Ambele modele XF  inregistreaza in standardul MXF, un format de fisier open-source compatibil cu marea majoritate a sistemelor ce lucreaza cu flux de fisiere, utilizate de profesionistii de astazi.  Camerele video XF asigura compatibilitate completa cu importante pachete software de editare si procesare de la Adobe Systems Incorporated, Apple Inc., Avid Technology Inc. si Grass Valley, permitand pasionatilor integrarea imediata a modelelor XF305 si XF300 in fluxul de lucru.

Inregistrarile realizate cu noile camere XF vor fi scrise direct pe cardul de memorie CF, introdus intr-unul din cele doua sloturi disponibile. In timpul inregistrarii, cardul neutilizat poate fi folosit pentru a extinde durata de inregistrare, eliminand deranjantele intreruperi din timpul capturii. Ambele modele suporta si inregistrare relay, permitand realizarea unei inregistrari fara intreruperi chiar si in cazul in care primul card de memorie este plin.

Pentru o vizualizare si un management rapid al clipurilor video realizate, ambele modele sunt livrate impreuna cu utilitarul software Canon XF pentru PC si Mac, permitand utilizatorilor sa salveze filmele, sa editeze datele stocate in fisierele MXF, sa vizualizeze clipurile si sa le scrie din nou pe un card CF.

Lentilele Canon sunt deja preferatele operatorilor de difuzare video, oferind rezolutii incredibile, contrast si erori cromatice reduse. Noile modele XF305 si XF300 integreaza lentile video HD seria L, combinand un unghi extins de 29,3mm cu o apertura rapida (F1.6) si un zoom 18x – oferind performante incredibile pentru toata distanta zoom-ului.

Inelele de zoom si focus au puncte de oprire mecanice, atunci cand se utilizeaza modul manual, pentru operatii rapide si repetitive.  Un inel iris independent permite controlul diafragmei, in timp ce alte doua controale sunt disponibile pentru un reglaj manual al zoom-ului. Sistemul Canon Instant AF ofera un mod auto focus precis si rapid.

Disponibila initial doar pentru lentilele Canon broadcast TV, cu index ridicat, o sticla cu dispersie redusa (Hi-UD) este asezata in fata lentilei pentru a elimina aberatiile cromatice. Hi-UD combina o dispersie redusa (UD) cu un indice de refractie asferic ridicat (UA) si doua elemente asferice cu doua fete, oferind imagini clare, detaliate, lipsite de aberatii cromatice.

Proiectate folosind componente optice Canon de calitate, aceste lentile au fost concepute sa completeze perfect sistemul de senzori Canon 3CMOS, captand pana la 1.000 linii de rezolutie orizontala. Un nou sistem de stabilizare a imaginii (IS) ofera trei moduri de stabilizare - Standard, Dynamic si Powered – oferind o corectie impresionanta la miscarea camerei. 

XF305 si XF300 integreaza vizor electronic cu o rezolutie de 1,55 milioane de pixeli, acoperire 100% si un sistem LCD cu rezolutie ridicata, ce poate fi pozitionat pe partea dreapta sau stanga, pentru a se potrivi oricarei situatii. Cel mai mare LCD din clasa sa, la o dimensiune de 10,1cm (4”), cu o rezolutie de 1,23 milioane pixeli, ecranul ofera claritate si flexibilitate de neegalat pentru filmarea HD.

Noile modele XF ofera o ergonomie complet revizuita, incorporand sugestiile venite din partea utilizatorilor profesionisti. Design-ul imbunatatit asigura o operare mult mai intuitiva, iar punctul de prindere situat central ofera o echilibrare optima a camerei. Aceste imbunatatiri de design se reunesc pentru a oferi utilizatorului confortul necesar atunci cand filmeaza, pentru perioade prelungite de timp si in diferite conditii.

Ambele modele XF integreaza o gama larga de optiuni de personalizare, oferind versatilitate si flexibilitate de neegalat. Utilizatorii pot configura pana la 26 parametrii de imagine, controland individual peste 50 de variabile care tin de calitatea imaginii. Operatorii XF pot, de asemenea, sa aloce una dintre cele 30 de functii individuale unuia dintre cele 13 butoane customizabile, pentru a-si facilita accesul la propriile preferinte de filmare.

O gama extinsa de curbe de luminozitate este disponibila  pentru selectare, oferind cameramanilor posibilitatea de a alege parametrii exacti pentru respectivele utilizari. De exemplu, filmarea poate fi optimizata pentru un client specific sau transferata pe film.

Pana la noua "imagini personalizate" pot fi stocate pentru fiecare echipament, ce  includ trei setari protejate, furnizate ca standard - VIDEO.C, CINE.V si CINE.F. Setarile preferate pot fi salvate si transferate de la o camera la alta prin intermediul unui card de memorie SDHC – deosebit de util pentru mentinerea unui stil creativ pe o serie intreaga de camere sau pentru organizatii ce vor sa asigure o configuratie uniforma pentru mai multe camere video. 

Inregistrarea scenelor rapide sau lente extinde paleta de optiuni creative.  Inregistrarea rapida permite pasionatului de film sa grabeasca filmarea prin captarea unui numar redus de cadre pe secunda. Inregistrarea la viteza redusa retine mai multe cadre pe secunda, permitand utilizatorilor sa incetineasca inregistrarea in timpul redarii la un FPS normal. Pasionatii de cinematografie pot alege dintr-un total de 20 de viteze, ce ofera o serie de optiuni avansate pentru a capta diferite efecte vizuale.

Ambele modele inregistreaza sunetul pe 16-bit linear PCM la 48kHz, oferind un semnal audio de calitate, necesar profesionistilor. Un microfon integrat inregistreaza sunete stereo, cu optiunea de a conecta un microfon extern sau alte surse, prin intermediul a doua terminale XLR integrate.

Posesorii modelelor XF305/XF300 pot deveni membrii ai Canon Professional Services (CPS) Video. Serviciul CPS Video ofera profesionistilor care utilizeaza produse Canon acces gratuit la o gama extinsa  de beneficii, precum prioritate la realizarea reparatiei si suport direct de la reprezentantii Canon din Europa.

Cele mai citite