Panasonic LUMIX TZ20, camera foto cu GPS si zoom 16x

Panasonic a lansat camera foto hibrid LUMIX DMC-TZ20, cea mai noua din seria TZ (ZS), apreciata la nivel mondial pentru obiectivul foarte versatil si capacitatea de a fotografia si filma la o calitate exceptionala, in ciuda design-ului foarte compact, potrivit pentru cei care calatoresc mult. Noul obiectiv LEICA DC VARIO-ELMAR ultra superangular cu un puternic zoom optic de 16x ajuta utilizatorul sa surprinda imagini dintr-o gama larga de situatii. Structura mecanica a sistemului optic a fost reproiectata in totalitate, sistemul optic fiind construit pe baza unor tehnologii avansate precum Nano Surface Coating ce permit obtinerea unor performante superioare altor modele, pastrand in acelasi timp designul compact al camerei foto.

Senzorul MOS de 14,1 megapixeli de ultima generatie si procesorul de imagine Venus Engine FHD sunt capabile sa inregistreze imagini full-HD de 1.920x 1.080, iar tehnologia Intelligent Resolution optimizeaza procesarea imaginilor pe parti astfel incat sa confere acestora claritate si detaliile cat mai fine. Zoom-ul optic 16x poate fi extins pana la un echivalent de 21x cu ajutorul functiei Intelligent Zoom, fara ca imaginea sa piarda din calitate la utilizarea zoom-ului digital, tocmai datorita tehnologiei Intelligent Resolution. Sonic Speed AF permite camerei sa fie cu 49% mai rapida comparativ cu modelul predecesor, iar timpul redus de pornire confera posesorului unui model DMC-TZ20 posibilitatea de a captura cele mai surprinzatoare imagini.

DMC-TZ20 vine cu functie GPS (Global Positioning System) incorporata, iar numarul punctelor de interes disponibile este de peste 1.000.000, viteza de cautare fiind accelerata fata de modelul anterior. Camera este echipata si cu un ecran Smart Touch Intelligent LCD cu diagonala de 3.0-inch si rezolutie 460.000-dot ce permite operarea prin control tactil a functiillor Touch AF, Touch Zoom sau Touch Shutter in timpul inregistrarii, dar si a altor functii de redare.

Panasonic TZ20s

Modul iA (Intelligent Auto) a fost si el imbunatatit. Pentru o mai eficienta corectare a imaginii in timpul inregistrarii video, la stabilizatorul de imagine POWER O.I.S. a fost adaugat Active Mode. Acesta elimina efectul de blurare a imaginii video in special atunci cand filmarea este efectuata in miscare, la deschidere mare. Astfel, DMC-TZ20 previne blurarea imaginilor in orice situatie, atat pe modul foto cat si video.

Ca noutate, pentru prima data la o camera din aceasta serie, TZ20 vine echipata cu modul Intelligent Handheld Nightshot. Acesta face posibila obtinerea unor imagini cu peisaje nocturne spectaculoase prin iluminarea pe mai multe niveluri a imaginilor inregistrate consecutiv. Intelligent Burst Shooting configureaza automat frecventa cadrelor filmate potrivit miscarii subiectului – mai repede sau mai incet – utilizand mecanismul functiei Intelligent ISO Control. O alta noutate pe care modelul DMC-FX77 o prezinta este modul Motion Deblur, un update la functia de detectare a miscarilor (Intelligent ISO Control) si la cea de control a luminozitatii (Intelligent Exposure) care permite obtinerea de imagini clare la o expunere cat mai mica.

Functia Face Recognition recunoaste chipurile umane preinregistrate in memoria camerei si configureaza in mod optim focalizarea si expunerea pe acea persoana, afisand chiar pe ecranul camerei numele acesteia. Functia Intelligent Scene Selector permite selectarea automata a unuia dintre modurile de fotografiere preconfigurate - Scenery, Portrait, Macro, Night Portrait, Night Scenery, Sunset sau Handheld Night Shot. De asemenea, functiile AF Tracking, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector si Intelligent Exposure sunt disponibile imediat ce modul iA este accesat.

Imaginile 3D realiste obtinute cu ajutorul noului mod 3D Photo sunt usor de vizionat cu un televizor VIERA HDTV sau alt echipament compatibil.

Cu ajutorul noului Lumix Image Uploader utilizatorul poate incarca direct fotografii pe Facebook sau clipuri video pe YouTube, de la orice calculator. Cu toate aceste functii avansate si cu design mai compact, noul hibrid foto-video DMC-TZ20 ofera posesorului posibilitatea de a inregistra cele mai frumoase experiente in timpul calatoriilor.

Caracteristici:

1. Obiectivul Ultra Superangular LEICA DC de 24mm, zoom optic 16x, cu o noua structura mecanica si un nou sistem optic

Versatilitatea este o caracteristica recunoscuta a seriei de camere LUMIX TZ iar noul obiectiv a fost reproiectat in totalitate, atat ca structura mecanica, cat si ca sistem optic. Noile caracteristici fac acest model echivalent cu o camera de film de 35 mm cu obiectiv de 24-384mm.

Tehnologia Nano Surface Coating este aplicata pentru prima data la camerele LUMIX si permite obtinerea unor imagini de o claritate uimitoare. Obiectivul este format din 12 elemente in 10 grupuri, incluzand o lentila ED si 3 asferice cu 6 suprafete asferice. Acest sistem optic avansat elimina erorile cromatice ce tind sa apara la fotografierea cu teleobiectivul. Noua structura mecanica permite obtinerea unui interval de zoom mai mare, pastrandu-se totodata designul compact al camerei. Gratie tuturor acestor realizari, obiectivul poate merge pana la o expunere de numai 1/4.000 sec.

Gratie tehnologiei Intelligent Resolution, zoom-ul poate fi extins cu aproximativ 1,3x mentinandu-se calitatea imaginii. Astfel se poate ajunge la un zoom echivalent cu 21x. Mai mult, functia Extra Optical Zoom poate apropia subiectul fotografiat cu cu 33,8x (la o rezolutie de 3-megapixeli).

2. Senzorul MOS de 14,1-Megapixeli si procesorul Venus Engine FHD

Tehnologia de procesare rapida a semnalului incorporata in camerele din seria LUMIX G Micro System permite DMC-TZ20 sa inregistreze la o viteza de 10 fps la rezolutie 14-megapixeli cu obturatorul mecanic si 5 fps cu autofocalizare continua. Prin utilizarea obturatorului electronic, inregistrarea se produce la - 60 fps la rezolutia de 3,5-megapixeli. Astfel, camera poate inregistra clipuri full-HD 50i (PAL) / 60i (NTSC). Mai mult, senzorul are si posibilitatea de a inregistra filme la 220 fps in format QVGA. Frecventa cadrelor, focalizarea si rezolutia pot fi usor configurate in functie de miscarea subiectului.

3. Inregistrarea de filme 1.920 x 1.080 50i(PAL)/60i(NTSC) Full-HD in format AVCHD

In afara imaginilor Motion JPEG, DMC-TZ20 poate inregistra filme full-HD 1.920 x 1.080 50i (PAL) / 60i (NTSC) in format AVCHD (MPEG-4 / H.264). Formatul AVCHD permite filmarea unor clipuri full-HD cu o durata de doua ori mai mare decat in cazul Motion JPEG si este compatibil cu diverse echipamente audio-video precum televizoarele HDTV sau playerele Blu-ray Disc. Un buton special, aflat in partea de sus a camerei permite utilizatorului sa declanseze rapid inregistrarea video in timp ce fotografiaza, fara a mai fi nevoie de alte operatiuni. Zoom-ul 16x este disponibil si la filmare, ca si modul iA (Intelligent Auto), stabilizatorul POWER O.I.S. sau functiile Face Detection, Intelligent Scene Selector si Intelligent Exposure. De asemenea, utilizatorul poate realiza fotografii chiar si atunci cand filmeaza (la rezolutia de 3,5-megapixeli). Cu functia Video Divide, un clip video poate fi impartit in doua sectiuni astfel incat una dintre ele poate fi stearsa direct de pe camera.

Cele mai citite