Samsung a prezentat platforma bada 2.0 pentru smartphone

Samsung a prezentat platforma bada 2.0 pentru smartphone-uri. Noua versiune imbunatatita a sistemului de operare, sustine tehnologia Near Field Communication (NFC), aplicatii Web incluzand HTML 5 si WAC, multitasking, UI accesibil – precum si recunoasterea vocii. Samsung a imbunatatit experienta bada printr-o functie personalizata de blocare a ecranului, managementul layout-ului si sunetul 3D. Dupa lansarea oficiala, bada a avut o evolutie continua pentru a spori experientele utilizatorilor si pentru a le permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii complexe. Cu astfel de progrese, platforma upgradata este capabila sa opereze la nivelul altor platforme populare.

Platforma bada 2.0 este echipata si cu un kit nou si imbunatatit de Software Development (SDK), facand-o accesibila mai multor dezvoltatori care lucreaza cu sisteme diferite de operare pe PC. SDK include si functii aditionale printre care un sistem avansat de analiza a codurilor, precum si un simulator rapid ce le ofera dezvoltatorilor mai multe detalii legate de performanta aplicatiilor pe care le creeaza.

Ziua Dezvoltatorilor bada

Lansarea bada 2.0 a avut loc in cadrul Zilei Dezvoltatorilor bada, unde au participat peste 200 de dezvoltatori din intreaga lume. Ziua Dezvoltatorilor bada a fost parte a Conferintei pentru Dezvoltatorii de Aplicatii (ADC) din cadrul App Planet, eveniment gazduit de Mobile World Congress din Barcelona. Samsung a gazduit Zilele Dezvoltatorilor bada in peste 40 de tari, avand parte de interesul continuu al dezvoltatorilor bada.

Ziua Dezvoltatorilor bada din cadrul MWC a marcat aniversarea lansarii primului telefon prevazut cu bada, Samsung Wave (GT-8500), fiind in acelasi timp o oportunitate de a privi in urma la rezultatele anului trecut. Dezvoltatorii au aflat despre cresterea magazinului Samsung Apps odata cu succesul seriei de telefoane Wave. Numarul total al descarcarilor de aplicatii la nivel global se apropie rapid de 80 de milioane, demonstrand popularitatea ascendenta a aplicatiilor bada in randul utilizatorilor de smartphone.

In timpul sesiunilor au fost prezentate dezvoltatorilor conceptul si strategia din spatele bada 2.0. Programul de dezvoltare bada este unul dintre demersurile facute pentru crearea unui ecosistem mobil perfect prin intermediul bada, cu servicii tehnice de suport diverse – dovada devotamentului Samsung fata de dezvoltatorii bada.

Samsung Electronics imbunatateste constant programele si extinde numarul partenerilor, astfel incat din ce in ce mai multi dezvoltatori sa se bucure de adevaratele beneficii ale platformei. Ziua Dezvoltatorilor a demonstrat acest aspect in sesiunea ''Blue ocean in bada'', care a prezentat o serie de aplicatii de succes. Acestea au inclus descrieri ale ''Polar Mobile'', ''Com2uS'' si ''Zkatter'' – toate fiind foarte bine primite si cautate pe Samsung Apps; sesiunea le-a oferit dezvoltatorilor prezenti know-how imbogatit si incurajari.

 

Samsung Wave 578 cu bada 2.0

Cele mai citite