Intel Core vPro - un nou nivel de performanta pentru companii

Intel a prezentat cea mai noua gama de procesoare dedicata companiilor, aducand in activitatile de computing un nivel excelent de securitate si usurinta in administrare, plus performante mai bune si mai flexibile. A doua generatie a familiei de procesoare Intel Core vPro dispune de performanta si de capabilitatile noii microarhitecturi Intel, imbunatatiri ale tehnologiei Intel vPro si noi caracteristici de securitate, inclusiv o tehnologie de protectie denumita ''poison pill'' 3G care protejeaza datele stocate pe PC. Producatorii de computere din intreaga lume, printre care Dell, Fujitsu, HP si Lenovo, lanseaza acum noi laptop-uri si desktop-uri pentru companii, bazate pe noile procesoare Intel Core vPro.

''Companiile au acum nenumarate posibilitati de a folosi tehnologii care ajuta angajatii sa fie mai productivi, afacerile sa fie mai creative si departamentele de IT sa fie inovatoare,'' a declarat Rick Echevarria, Vice President Intel Architecture Group si General Manager Business Client Platform Division. ''Oferind combinatia potrivita de tehnologii la momentul potrivit, noua familie de procesoare Intel Core vPro continua progresele Intel in domeniul performantei, securitatii si managementului. In plus, aceasta tehnologie pregateste companiile pentru schimbarile majore care se vor produce in zone precum virtualizare desktop, cloud computing si relatia dintre PC-uri si diversitatea tot mai mare de alte dispozitive de computing''.

Pentru a beneficia din plin de inovatiile recent aparute, noile procesoare Core vPro ofera nivelul crescut de performanta al noii microarhitecturi Intel, tehnologia Intel Turbo Boost 2.0 imbunatatita si noile Intel Advanced Vector Extensions (AVX). Prin comparatie cu un procesor Intel Core 2 Duo vechi de 3 ani, benchmark-urile Intel demonstreaza ca un nou procesor Intel Core vPro i5 accelereaza aplicatiile de business cu 60 %, lucrul in regim de multitasking cu 100 % si criptarea de date cu 400 %.

''Acest tip de performanta transforma PC-ul intr-un centru al tablet PC-urilor, smart phone-urilor, netbook-urilor si sistemelor de operare existente,'' a declarat Echevarria. ''Noua familie de procesoare Core vPro are capacitatea de a se ocupa sau partaja sarcini de lucru, pentru a beneficia din plin de toate dispozitivele adiacente. Cu asemenea performante, PC-ul ar putea deveni un furnizor de servicii, coordonand criptarea de date, scanand pentru a detecta virusi si utiliza controlul de la distanta.''

Protejarea datelor de pe laptop-uri pierdute sau furate

Pentru a oferi un sistem impotriva problemei laptopurilor furate, Intel a introdus astazi tehnologia Intel Anti-Theft 3.0 (AT 3.0), prezenta pe toate procesoarele din a doua generatie de Intel Core si Core vPro.

Versiunile anterioare ale tehnologiei Intel Anti-Theft permiteau personalului IT sau de asistenta autorizat sa trimita prin Internet o ''pilula'' codificata, pentru a distruge complet un computer pierdut sau furat, impiedicand astfel accesul la datele sale. Noua tehnologie Intel AT 3.0 permite ''pilulei'' sa fie trimisa sub forma de mesaj-text printr-o retea 3G, la doar cateva minute dupa ce se anunta disparitia unui laptop. Cand este recuperat, PC-ul poate fi reactivat in mod similar. Noua sa functie, denumita Locator Beacon, permite autoritatilor sa repereze un laptop disparut cu ajutorul tehnologiei GPS.

In final, noua tehnologie AT 3.0 are o caracteristica de protectie in standby, care ajuta la protejarea PC-urilor criptate care au intrat in stadiul de hibernare necriptat, S3, dupa ce au fost lasate sa functioneze in modul ''idle''. Cand utilizatorul revine la PC-ul respectiv si doreste sa se logheze din nou pe acesta, caracteristica de protectie in standby ii solicita un cod de logare special, mult mai sigur decat obisnuita combinatie de nume de utilizator plus parola.

Eliminarea atacurilor de tip 'phishing'

Noua tehnologie Intel Identity Protection (IPT), prezenta pe anumite procesoare din a doua generatie Intel Core si Core vPro, ajuta la controlarea atacurilor de phishing care urmaresc sa obtina acces ilegal la diferite informatii. IPT suplimenteaza procedurile normale pentru parola generand la fiecare 30 de secunde o noua parola numerica de sase cifre.

Symantec si VASCO sunt primele companii care utilizeaza aceasta tehnologie pentru a oferi comunicatii sigure si usor de utilizat intre PC-uri, companii si site-uri de e-commerce.

A doua generatie de procesoare Intel Core vPro contribuie si la simplificarea activitatilor de IT, prin noua sa caracteristica Host-Based Configuration care automatizeaza complet procesul de setare a functiilor vPro pe noi computere. Acum, este posibila chiar si configurarea a mii de computere simultan, in doar cateva minute.

Caracteristica Keyboard-Video-Mouse (KVM) Remote Control de la Intel permite acum unui tehnician aflat la distanta sa vizualizeze informatiile de pe monitorul unui utilizator, la o rezolutie HD.

Performante cu inteligenta vizuala pentru noile birouri

Cand o sarcina de lucru impune performante suplimentare, tehnologia Intel Turbo Boost imbunatatita creste viteza procesoarelor dincolo de frecventa lor, analizand temperatura si consumul de energie. De asemenea, Intel AVX imbunatateste performanta aplicatiilor foarte solicitante, cum ar fi procesarea audio-video, simularile stiintifice, analitica financiara si modelarea sau analiza 3D.

Prin comparatie cu un procesor Intel Core 2 Duo vechi de 3 ani, benchmark-urile Intel demonstreaza ca a doua generatie de procesoare Intel Core vPro i5 pot sa ruleze aplicatii de business cu 60% mai rapid, sa lucreze in regim de multitasking de doua ori mai repede si sa cripteze date de patru ori mai repede.

Pentru a face fata dominantei crescande a formatului video ca potential succesor al formatelor traditionale – ghiduri, prezentari de produse, prezentari cu slide-uri – noua familie de procesoare integreaza Intel HD Graphics si capabilitati avansate de procesare media in intreaga sa linie de produse, eliminand nevoia ca PC-urile sa dispuna de placi video dedicate.

De asemenea, fata de generatia anterioara de procesoare Intel Core vPro, caracteristica Intel Quick Sync Video dubleaza viteza cu care se creeaza discuri DVD sau Blu-ray*, se editeaza si se convertesc fisiere video in alte formate.

Tehnologia Intel vPro Technology se extinde in noi zone

Noua familie de procesoare Intel Xeon E3-1200 va aduce pe piata toate progresele noii microarhitecturi de la Intel pentru statiile de lucru de nivel entry; este prima platforma pentru statii de lucru entry-level care integreaza grafica de nivel profesionist pe procesor, permitand obtinerea unor capabilitati vizuale si de grafica 3D care anterior erau disponibile doar cu placi video dedicate. De asemenea, Intel extinde suportul complet pentru tehnologia Intel vPro pentru aceste statii de lucru.

Pe langa statii de lucru si servere, tehnologia Intel vPro poate fi gasita si intr-o diversitate de aplicatii dincolo de PC-uri – cum ar fi sisteme de afisaj digitale, dispozitive portabile medicale si pentru banking, sisteme de securitate si de supraveghere. Avand la dispozitie caracteristici precum tehnologia Intel Active Management 7.0 incorporata, a doua generatie de procesoare Intel Core vPro i5 si i7 si procesoare Intel Xeon E3, clientii pot sa gestioneze mai multe dispozitive dintr-o singura statie-gazda, care le permite sa isi identifice problemele in timp real, diminuand astfel in mod eficient costurile corespunzatoare verificarilor manuale.

 

Intel vPro logo

Cele mai citite