Canon lanseaza imagePROGRAF iPF6300S si imagePROGRAF iPF8300S

Canon anunta lansarea a doua noi imprimante color de format mare – modelul imagePROGRAF iPF6300S de 24 inch si imagePROGRAF iPF8300S de 44 inch. Folosind sistemul de cartuse Canon 8-colour LUCIA EX pentru calitate exceptionala, cele doua noi modele ofera echilibrul perfect intre calitate, productivitate si cost total de exploatare, fiind ideale pentru pietele fotografice, proofing, productie proprie si de volum.

''Incepand din Aprilie 2011 vom lansa si in Romania aceste doua noi modele din gama noastra de imprimante de format mare, care vor permite partenerilor nostri sa profite de noile oportunitati oferite de cererea in crestere pentru solutii in-house de imprimarea la format mare.'' a declarat Petronius Secareanu, General Manager Canon CEE- Bucharest Office. ''imagePROGRAF iPF6300S si iPF8300S sunt solutii complete pentru productie mica, in timp util si la calitate ridicata a proof-urilor, fotografiilor, posterelor si a materialelor POS.''

Modelul imagePROGRAF iPF6300S (succesorul lui iPF6000S) si modelul imagePROGRAF iPF8300S au fost dezvoltate pentru a complete gama Canon de imprimante de format mare, alaturandu-se modelelor imagePROGRAF iPF6300, iPF6350, iPF8300 si iPF8000S. Pe langa o reproducere superba a tonurilor de negru, o gama extinsa de culoare si o exceptionala rezistenta la zgarieturi, caracteristici ce au fost apreciate la modelele iPF6300, iPF6350 si iPF8300, cele doua noi modele beneficiaza de viteze de print ridicate si compatibilitate extinsa pentru fluxuri de lucru, precum si un cost total de exploatare foarte redus. Existenta unei game largi de culori permite celor doua noi modele sa fie utilizate in aplicatii ce necesita o precizie ridicata, in timp ce un profil de culoare conceput pentru productia de postere le ofera un avantaj in producerea de imagini viu colorate, foarte atragatoare.

Productivitatea este imbunatatita prin pozitionarea in oglinda a capului de printare si prin intermediul optiunii de printare rapida, pentru o viteza de printare dublata, mentinand in acelasi timp un nivel de calitate ce rivalizeaza cu modul standard. Acesta este un avantaj major atunci cand la producerea de postere sau material POS, timpul de raspuns este un factor critic.

Imprimantele permit utilizarea modurilor precum 'Proof', 'Image' si 'Economy', ce ofera utilizatorului posibilitatea de a decide ce nivel de calitatea doreste sa obtina atunci cand printeaza. Modul 'Proof' produce texte si linii clare, fiind ideal pentru imprimarea proof-urilor, in timp ce modul 'Image' permite printarea cu precizie a textului si a liniilor fara a reduce viteza, fiind o alegere buna pentru utilizatorii ce pun mai mult pret pe viteza decat pe precizia de plasament. Modul 'Economy' reduce consumul de cerneala cu aproape 50%, fiind foarte convenabil in producerea posterelor de uz intern sau pentru verificarea anumitor aspecte in timpul printarii de test.

Noile modele sunt compatibile cu o gama larga de programe RIP1, permitand utilizatorilor sa le integreze in fluxurile de lucru existente. Ambele modele beneficiaza de hard disk cu o capacitate de 160GB, ce permite stocarea de lucrari mari ce pot fi accesate usor cu ajutorul ecranului LCD din dotare. Productivitatea este si mai mult imbunatatita prin compatibilitatea Gigabit Ethernet, ce permite transferul rapid de date, chiar si pentru fisiere mari sau sarcini de print voluminoase.

Canon iPF6300s

O serie intreaga de caracteristici fac ca ambele modele sa fie usor de utilizat, chiar si fara o pregatire extinsa, fiind ideale pentru afacerile non-print ce cauta sa aiba o productie proprie pentru postere sau alte materiale de afisare. Driver-ul imprimantei poate fi optimizat pentru diverse niveluri de expertiza ale utilizatorului, iar controlul asupra printului se realizeaza folosind ecranul LCD situat pe partea frontala a imprimantei.

Impreuna cu ajutorul oferit de plug-in-ul Canon pentru softurile Microsoft Office si PosterArtist LT, livrate impreuna cu imprimanta, chiar si utilizatorii nefamiliarizati cu design-ul pot crea postere profesionale, obiecte de prezentare, diagrame de prezentare si alte documente de format mare. Noua versiune a pachetului software PosterArtist– PosterArtist V2.20 – este disponibila separat. Aceasta beneficiaza de suport pentru sistemele de operare Windows XP, Windows Vista si Windows 7, putand fi utilizat si cu alte imprimante Canon. Pentru designeri si fotografi, plug-in-ul Canon pentru Adobe® Photoshop® face posibila printarea imaginilor de inalta precizie editate in Adobe Photoshop.

Functia de contabilizare calculeaza paginile printate precum si costurile asociate, permitand utilizatorului sa monitorizeze costurile de printare si ajutandu-l in acelasi timp sa inteleaga si sa gestioneze utilizarea hartiei. De asemenea, pentru a creste productivitatea, o noua serie de caracteristici de alerta a fost conceputa. Modelul iPF8300S ofera o notificare audio atunci cand rezervorul de cereneala trebuie inlocuit, operatie ce poate fi realizata in timpul printari pentru ambele modele, multumita sistemului de cartuse Canon 'Hot Swap'. În plus, notificarea prin email poate fi trimisa catre PC sau telefonul utilizatorului atunci cand se termina printarea, cand apar erori sau atunci cand este timpul sa se inlocuiasca consumabilele, ajutand astfel la reducerea timpilor morti.

iPF6300S si iPF8300S sunt compatibile cu majoritatea softurilor RIP, inclusiv Onyx, CGS, EFI, Ergosoft, GMG, SCP, AIT Shiraz, Four Pees, Caldera, ColorGATE, DEV Studio and Eisfeld (PosterJet).

Cele mai citite