Cubitek lanseaza carcasele Magic Cube 8 HDD si 3 HDD

Cubitek isi mentine sloganul ''producator Taiwanez de carcase cu design unic'' prin lansarea seriei Magic Cube. Prima din serie este Magic Cube 8 HDD, o carcasa neagra, din aluminiu, care va atrage multa atentie datorita design-ului din 3 parti. Mai pe larg, carcasa este compusa din 3 incinte, separand componentele in zone diferite de racire, rezultand un PC aerisit si silentios. Orificiile aflate pe spatele fiecarei incinte, sunt pentru cablurile de comunicatii dintre acestea, oferind o flexibilitate unica de a aseza fiecare parte in locatia dorita. Un exemplu ar fi asezarea pe birou a incintei cu unitatea optica, iar partile cu placa de baza si cea cu hard-uri se pot aseza sub birou.

Magic Cube 8 hdd

Panourile laterale ale incintelor pot fi scoase, in cazul in care preferati acest aspect sau puteti folosi fiecare incinta ca banc de teste. Optiunile sunt multiple si le vom prezenta pe larg in cadrul unui review.

Cubul cu placa de baza

Carcasa prezinta, pe partea din fata, 2 ventilatoare de 140mm, pe tavan unul de 140mm si pe partea din spate unul de 120mm. Utilizatorii pot monta placi de baza in format ATX sau E-ATX, cooler-e cu inaltimea maxima de 180mm si placi video cu lungimea maxima de 340mm. Carcasa suporta 2 hard-uri de 2.5'', iar in partea inferioara se poate monta o sursa cu lungimea maxima de 220mm. Exista si 2 orificii pentru sistemele de racire cu lichid. Pe partea superioara se gasesc interfetele externe, precum 2 porturi USB 3.0, 1x e-SATA si porturile de sunet.

Magic Cube 8 hdd - MB cube

Cubul pentru HDD

Cubitek Magic Cube 8 HDD suporta 8 hard-uri de 3.5''. In plus alte 2 unitati de 2.5'' pot fi montate in acest cub. Montarea celor 10 unitati nu necesita unelte si prezinta inele de cauciuc pentru atenuarea vibratiilor. Racirea hard-urilor este asigurata de 1 ventilator de 80mm aflat in partea frontala.

Magic Cube 8 hdd - HDD cube

Cubul cu unitati optice

2 unitati optice de 5.25'' pot fi montate in acest cub. In pachet este inclus un adaptor de la 3.5'' la 5.25'' pentru cei care doresc inca un hard.

Magic Cube 8 hdd - Optical cube

Cubitek a inclus o multitudine de cabluri in Magic Cube 8 HDD, pentru a facilita utilizatorilor aranja celor 3 cuburi in pozitiile dorite. Toate cablurile sunt negre, pentru a completa design-ul carcasei.

 

A doua carcasa din serie este Magic Cube 3 HDD, care este identica cu prima, cu diferenta ca suporta numai 3 hard-uri in cubul dedicat, in loc de 8. 

Magic Cube 3 hdd

 

Preturile anuntate pentru cele 2 carcase sunt 240$ pentru Magic Cube 8 HDD si 210$ pentru Magic Cube 3 HDD.

Cele mai citite