Nvidia lanseaza GTX 590 - Fermi dual GPU

NVIDIA lanseaza GeForce GTX 590, cea mai rapida placa grafica cu doua unitati de procesare vizuala, fiind in acelasi timp si cea mai silentioasa placa video din lume. GTX 590 beneficiaza de doua unitati de procesarea vizuala NVIDIA Fermi aflate pe o singura placa, fiind proiectata pentru impatimitii adevarati si pentru cei care doresc sa-si construiasca cel mai puternic PC de gaming.

GTX 590 are un total de 1024 de nuclee NVIDIA CUDA, 3GB de memorie GDDR5, 6 miliarde de tranzistori si peste 2200 componente individuale, care fac parte dintr-o placa dual-slot de 11-inci, oferind un numar impresionant de 32 de motoare de teselare, pentru utilizarea de catre cele mai recente jocuri DX11 la rezolutii de 2560x1600 sau mai mari. Datorita celor patru iesiri video separate pentru fiecare placa video, utilizatorii pot sa-si configureze PC-ul cu pana la patru monitoare independente sau pot folosi 3 monitoare 3D pentru a beneficia de o rezolutie de pana la 5760x1080 care ofera o experienta de gaming intensa si atotcuprinzatoare folosind tehnologia NVIDIA 3D Vision Surround.

Nvidia GTX 590 fara cooler

Precum toate unitatile de procesare vizuala NVIDIA ''DX11 Done Right'', GTX 590 ofera cel mai inalt nivel de performanta in jocurile DX11*. Alaturi de tehnologia NVIDIA SLI, cea mai scalabila platforma multi-GPU din industrie, impatimitii de jocuri pot sa creasca performanta PC-urilor in jocuri, prin adaugarea unei a doua placi GeForce GTX 590, pentru un mod de gaming Quad SLI.

NVIDIA a proiectat placa GTX 590 pentru a fi cel mai silentios produs dual-GPU din lume. Aceasta beneficiaza un sistem de racire special format din doua camere de vapori care ofera un nivel al performantei si al acusticii uluitoare. Prin folosirea unui aparat de masurare a decibelilor, GTX 590 ofera un nivel de zgomot de 48dB, cu peste doua ori mai silentioasa decat cel mai apropiat produs, atunci cand se afla la un grad de incarcare maxim. Pentru urechea oamenilor, aceasta diferenta de acustica inseamna ca GTX 590 ofera un nivel de performanta 3D impresionant, la un nivel de zgomot intalnit doar in biblioteci. Prin comparatie, produsul competitiei poate fi asociat mai de degraba cu o autostrada aglomerata.

''GTX 590 este cel mai bun produs dual GPU construit vreodata,'' a declarat Drew Henry, general manager al segmentului GeForce GPU la NVIDIA. ''Oferind un grad de performanta ridicat, suport pentru gaming-ul pe mai multe monitoare 3D, Quad SLI si o acustica impresionanta, GTX 590 simbolizeaza felul cum ar trebui sa arate, sa functioneze si sa se auda o placa dual GPU perfecta.''

Cu un pret care porneste de la 2899 RON, GeForce GTX 590 este disponibila astazi la parteneri globali precum Asus, EVGA, Gainward, Gigabyte, Inno3D, MSI, POV, Palit si Zotac.

Nvidia GTX 590

Cele mai citite