Intel lanseaza generatia Xeon E7

Noile Intel Xeon E7-8800/4800/2800 sunt construite pe baza generatiilor anterioare de procesoare dedicate serverelor, cu scopul de a seta un nou standard in lucrul cu aplicatiile de computing de inalta performanta, inclusiv business intelligence, analiza a datelor in timp real si virtualizare. Noile procesoare contin, de asemenea, tehnologii avansate de securitate, asigurand astfel integritatea datelor. Bazandu-se pe tehnologia de producere pe 32 nm, noile procesoare Intel Xeon au pana la 10 nuclee, detin tehnologia Intel Hyper-Threading si ofera o performanta cu 40% mai mare, comparativ cu seria de procesoare anterioara, Intel Xeon 7500. In acelasi timp, noile procesoare detin o tehnologie de economisire a energiei, care reduce consumul procesorului atunci cand sistemul este in mod idle. Incepand de azi, peste 35 de modele de sisteme bazate pe gama de procesoare Intel Xeon E7 sunt asteptate sa fie vandute in lume.

Noua gama contine 18 noi procesoare, pentru servere cu doua, patru, opt si chiar 256 de socket-uri. Pana acum, noile procesoare au stabilit peste 12 recorduri mondiale in materie de performanta. Imbunatatirea performantei cu 40% conduce la lucrul mult mai eficient cu aplicatii care au nevoie de o viteza de calcul mare. De asemenea, comparativ cu generatia anterioara, performanta noilor procesoare in lucrul cu aplicatii virtuale a crescut cu 25%. Intel Xeon E7 logo

Managerii de IT care doresc sa fie eficienti din punct de vedere economic pot inlocui 18 servere cu procesoare Intel Core2 cu un singur server cu procesor Xeon E7. Pentru a fi eficiente energetic, noile procesoare contin tehnologia Intel Intelligent Power, care reduce consumul chip-ului in mod idle, oferind in acelasi timp capabilitati de power management. Dorind sa extinda aria de adresabilitate, pornind de la servere care lucreaza cu software-uri care afiseaza schimbarile climatice si terminand cu servere dedicate analizelor de business, Intel ofera 10 versiuni de chip-uri cu 10 nuclee, cele mai puternice fiind E7-8870, E7-4870 si E7-2870, toate cele trei modele avand o frecventa de 2,4Ghz si un TDP de 130W.

Compania a anuntat de asemenea o versiune de chip care ofera o performanta sporita, si care este in acelasi timp eficient energetic, si o versiune optimizata la nivel de frecventa. Modelul cu 10 nuclee E7-8867L are o frecventa de 2,13Ghz si un TDP de 150W, in timp ce modelul cu 8 nuclee E7-8837 atinge o frecventa de 2,67Ghz si un TDP de 130W. Noua gama de procesoare Intel Xeon E7 suporta 2 terra de memorie intr-un sistem cu patru socket-uri. Majoritatea procesoarelor contin tehnologiile Intel Turbo Boost, Intel Hyper-Threading si Intel Virtualization (VT), care pot mari performantele si imbunatati multitaskingul.

Noile instructiuni Intel Advanced Encryption Standard (AES-NI) permit sistemului sa cripteze si sa decripteze rapid date, in timp ce tehnologia Intel Trusted Execution (Intel TXT) creeaza o platforma securizata de boot care protejeaza aplicatiile instalate. Impreuna, aceste caracteristici de securitate imbunatatesc fiabilitatea mediilor virtualizate lansate, migrate sau idle, oferind de asemenea o mai buna performanta si functionalitate. Incepand de azi, producatorii de servere sunt asteptati sa anunte 35 de modele bazate pe noua gama de procesoare Xeon E7. Printre acesti producatori se numara Bull*, Cisco*, Cray*, Dawning*, Dell*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, IBM*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, PowerLeader*, Quanta*, SGI*, Supermicro* si Unisys*. De asemenea, un numar mare de producatori de software sustin noua gama de procesoare. Printre acestia se numara IBM*, Microsoft*, Oracle*, Red Hat*, SAP AG* si VMware*.

Intel a anuntat gama de procesoare Intel Xeon E3-1200 dedicata serverelor entry-level. Cu 30% mai performanta decat generatia anterioara, gama de procesoare Xeon E3-1200 este mai rapida si ofera o fiabilitate mai mare. Noul procesor detine suport pentru Error Correcting Code, sistem ce asigura o fiabilitate sporita si care previne downtime-ul. Mai mult, multumita Intel AES-NI si Intel TXT, noua gama de procesoare E3-1200 asigura integritatea datelor. Lansarea de astazi vine la scurt timp dupa anuntul cu privire la noile procesoare E3-1260L si E3-1220L, adresate micro-serverelor, si E3-1200, dedicate statiilor de lucru.

Pentru 1.000 de bucati, pretul noilor procesoare Xeon E7-8800/4800/2800 variaza intre 774 de dolari si 4.616 dolari. Pretul procesorului Xeon E3-1200 variaza intre 189 de dolari si 612 de dolari, pentru 1.000 de bucati.

Cele mai citite