Calculatoarele iti pot citi gandurile

Tehnologia permite calculatoarelor sa ne citeasca gandurile. Oamenii de stiinta de la Universitatea Washington au creat o metoda prin care mintea umana poate controla un computer.

Senzorii au fost atasati la creier si gandindu-se la anumite sunete, indivizii au putut sa miste cursorul pe ecran. Experimentul a aratat o precizie de 91%.

Experimentul se bazeaza pe o tehnica cunoscuta sub numele de electrocorticografie prin care creierul este conectat la calculator prin electrozi si este in mod normal utilizata in tratamentul epilepsiei.

''Exista multe directii in care am putea utiliza acest lucru, inclusiv dezvoltarea tehnologiei pentru redarea functiei de comunicare pentru pacienti care si-au pierdut vorbirea dupa leziuni ale creierului sau care si-au lezat corziel vocale'', spune Eric C, Leuthardt, profesor asistent la neurochirurgie la Facultatea de Medicina a universitatii Washington.

Procedura arata ca un calculator poate citi, in esenta, gandurile unei persoane atunci cand aceasta se gandeste la sunete specifice si muta cursorul.

Ai vrea sa folosesti calculatorul folosindu-te de puterea gandurilor tale?

internet-cafe-business_w500

Cele mai citite