Intel anunta urmatoarea generatie Atom - Oak Trail

Intel a anuntat ca platforma Intel Atom, cu nume de cod ''Oak Trail'', este acum disponibila si va fi utilizata in diverse dispozitive incepand cu luna mai. Peste 35 de tablet-uri inovatoare si alte echipamente create de companii precum Evolve III, Fujitsu Limited, Lenovo, Motion Computing, Razer si Viliv se bazeaza pe ''Oak Trail'', acestea suportand mai multe sisteme de operare. In plus, la Intel Developer Forum din Beijing, compania va prezenta in avanpremiera viitoarea sa platforma Intel Atom pe 32nm cu numele de cod ''Cedar Trail.'' Aceasta solutie va permite obtinerea unei noi game de dispozitive inovatoare, silentioase si fara ventilator – netbook-uri, desktop-uri entry-level si echipamente all-in-one.

''Atat noua platforma Intel Atom 'Oak Trail', cat si viitoarea 'Cedar Trail', sunt noi exemple ale implicarii noastre continue pentru crearea unei noi experiente personalizate in lucrul cu device-urile mobile, netbook-uri si tablet PC-uri, prin oferirea de imbunatatiri arhitecturale, pentru a asigura o durata de viata mai indelungata a bateriei si performante superioare ale produselor'', a declarat Doug Davis, Vice President & General Manager al Netbook and Tablet Group, Intel. ''In prezent acceleram linia de produse Intel Atom, pentru a evolua mai rapid decat prevede Legea lui Moore, urmand sa lansam pe piata in urmatorii ani produse bazate pe trei noi procese tehnologice'', a completat Davis.

Noul procesor Intel Atom Z670, parte a platformei ''Oak Trail'', ofera playback video imbunatatit, capabilitati de navigare rapida pe Internet si o durata mai indelungata de viata a bateriei, fara a afecta nivelul de performanta. Experienta media oferita de ''Oak Trail'' include suport pentru decodare video pe 1080p, precum si HDMI. De asemenea, platforma permite Adobe Flash, care suporta aplicatiile si jocurile bazate pe Flash.

Datorita imbunatatirilor semnificative in materie de performanta energetica, procesorul Intel Atom Z670 permite aplicatiilor sa ruleze pe diverse sisteme de operare, intre care Google Android, MeeGo si Windows. Aceasta flexibilitate unica asigura noi experiente si ofera mai multe optiuni cand este vorba despre tablet PC-uri si alte echipamente.

De asemenea, platforma permite obtinerea unor dispozitive mai mici, mai inguste si mai eficiente, noile echipamente oferind capabilitati grafice integrate si controller de memorie direct pe die-ul procesorului. Intel Atom Z670 este cu 60% mai mic decat generatia anterioara. Acesta are un consum redus de energie, fiind dedicat echipamentelor care nu au nevoie de ventilator, permitand acestora sa ruleze pe baterie o zi intreaga. Printre caracteristicile suplimentare se numara Intel Enhanced Deeper Sleep tehnologie care are ca scop economisirea de energie in perioadele de inactivitate, precum si tehnologia optimizata Intel SpeedStep. Un motor de decodare HD integrat permite obtinerea unui playback video HD de calitate, pe 1080p, folosind doar o mica parte din consumul obisnuit de energie.

In plus, noile procesoarele Intel Atom Z670 se bazeaza pe chipset-ul Intel SM35 Express, care nu contine plumb sau halogeni, cu un USB 2.0 de mare viteza si Intel High-Definition Audio, care asigura un sunet de calitate.

Intel Atom z6xx Oak Trail

Platforma este ideala pentru echipamente de dimensiuni reduse, fiind o solutie potrivita pentru mai multe domenii precum vanzari, medicina si industrie. De exemplu, Asistentul Clinic Mobil (Mobile Clinical Assistant - MCA) va permite personalului medical sa introduca direct datele in fisele electronice ale pacientilor, evitand acumularea informatiilor pe hartie. Astfel se poate ajunge la diminuarea numarului de erori, imbunatatirea fluxului de lucru, cresterea productivitatii si reducerea timpului si costurilor suplimentare legate de folosirea hartiei. In plus, fata de Intel Atom Z670, Intel ofera acum procesorul Intel Atom Z650 pentru dispozitive embedded cu un ciclu de viata de 7 ani , pe care pot rula Windows si MeeGo.

Urmatoarea generatie a plaformei, denumita Cedar Trail, va fi bazata pe tehnologia de fabricatie Intel pe 32 nm si va include imbunatatiri ale capabilitatilor grafice, printre care suport pentru Blu-ray 2.0, motor media dedicat pentru full playback pe 1080p si optiuni suplimentare pentru display digital, printre care iesire HDMI si DisplayPort. Noile caracteristici vor include Intel Wireless Music, Intel Wireless Display, PC Synch si Fast Boot. Consumul redus de energie si TDP vor permite obtinerea unor echipamente mai silentioase, fara ventilator si cu o durata mai lunga de viata a bateriei. In prezent, Intel pune la dispozitia marilor producatori de echipamente sample-uri de ''Cedar Trail''. Utilizatorii se pot astepta astfel la o noua generatie de echipamente inovatoare, mobile si desktop, bazate pe platforma ''Cedar Trail'', in a doua jumatate a lui 2011.

Cele mai citite