Nokia dezvaluie smartphone-uri Symbian noi, cu sistem de operare actualizat

Nokia a anuntat oficial doua noi smartphone-uri care vor beneficia de o versiune noua si imbunatatita a sistemului de operare aflat in cadere. Chiar daca a anuntat o afacere cu multe zerouri cu Microsoft, pentru a produce o serie de telefoane mobile cu sistem de operare Windows Phone 7, Nokia, care va ajunge la aproximativ 150 de dispozitive cu Symbian in sectoarele mediu si mic anul acesta, ataca piata smartphone-urilor cu o noua actualizare Symbian, numita Anna.

Primele dispozitive care vor primi actualizarea Symbian Anna vor fi telefonul mobil pentru divertisment Nokia X7 si telefonul pentru afaceri Nokia E6, care beneficiaza de tastatura QWERTY pentru a veni in intampinarea sistemului de operare imbunatatit, care a adaugat vizualizari split-screen in timp ce introduci text si un navigator web mai rapid, usor de utilizat. Sistemul de operare imbunatatit va rula pe o serie de dispozitive existente precum Nokia N8, E7, C7 si C6-01.

In incercarea de a arata ca sistemul de operare Symbian intra in sectorul smartphone, compania finlandeza a dezvaluit ca numarul de aplicatii compatibile in Ovi Store a crescut de 8 ori in ultimele 12 luni, cu 40.000 de aplicatii disponibile acum ajungand la peste 5 milioane de descarcari pe zi.

Isi va reveni vreodata Nokia din caderea smartphone-urilor cu symbian care dureaza de atat de mult timp?

Nokia_X7E6_610_w500

Cele mai citite