Intel Challenge Europe 2011
- Published in Stiri Concursuri
Dupa startul din luna martie, studentii au la dispozitie mai putin de o luna pentru a participa la Intel Challenge Europe 2011, avand in vedere ca termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor se apropie de sfarsit. Rezumatele de 1-3 pagini ale planurilor de business trebuie trimise pana duminica, 8 mai 2011, la http://www.intelchallenge.eu/participate/. Intel Challenge Europe este o competitie de planuri de afaceri pentru studenti si este organizata in colaborare cu institutii educationale si organizatii antreprenoriale din Europa. Scopul competitiei este de a crea noua generatie de antreprenori si de a ajuta societatea prin dezvoltarea de proiecte tehnologice cu potential mare de business. Prin promovarea antreprenoriatului tehnologic, Intel Challenge Europe poate sprijini proiecte care creeaza lanturi de productie, locuri de munca si crestere economica bazata pe inovatie.
Planurile de business selectate in prima runda a competitiei vor fi impartite in alte doua runde de aplicatii si prezentari, culminand cu finala regionala de la Sopot, in Polonia, din perioada 26-28 septembrie 2011. In urma finalelor regionale vor fi selectate cate doua echipe din Europa de Vest si Europa de Est. Finalele Intel Challenge Europe vor avea loc in acelasi timp cu European New Ideas Forum. Forumul este un loc de discutii intre comunitatile de business din Uniunea Europeana, cu scopul de a cauta si promova noi solutii pentru problemele economice si sociale cu care se confrunta Europa si lumea. Cei patru castigatori ai finalelor regionale vor fi invitati sa participe la Intel Global Challenge, care va avea loc la University of California din Berkeley in noiembrie 2011. Participantii vor concura pentru un premiu de 100.000 de dolari si vor beneficia pe parcursul concursului de consultanta din partea liderilor comunitatilor antreprenoriale din Europa si Silicon Valley.
''Unele dintre cele mai bune idei inovatoare sunt aduse de tineri. Ajutandu-i pe tineri sa-si dezvolte ideile si sa le dea valoarea reala de business, acestea vor putea avea un impact pozitiv asupra societatii. Noile idei vor crea locuri de munca, vor stimula cresterea economica si vor creste standardele de viata'', a declarat Christian Morales, Vice President si General Manager pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa al Intel.
Planurile de business trebuie sa se bazeze pe o inventie tehnologica noua, sa scoata in evidenta nevoile pietei si sa poata fi aplicate la nivel global. Trebuie sa fie orientate catre dezvoltarea de tehnologii care s-ar putea referi la domenii precum computingul wireless, sisteme digital home, software consumer si enterprise, energie, nanotehnologie, semiconductori, sanatate, biotehnologie si nu numai. Noua companie trebuie sa nu fi primit vreo finantate de la vreun fond de venture capital si sa necesite investitii de maxim 250.000 de dolari. Pentru mai multe detalii despre cerintele de participare, vizitati: http://www.intelchallenge.eu/howtowin/.
Aplicatiile vor fi evaluate in fiecare tara de arbitrii din domenii variate, precum cel academic, antreprenorial, tehnologic, cel al fondurilor de venture capital si investitii. Pentru a avea succes, aplicatiile trebuie, printre altele, sa cuprinda o noutate tehnologica cu o propunere clara, sa acopere segmente de piata cu potential, sa aiba un plan de business solid si sa fie prezentate clar si precis.
Competitia de planuri de afaceri pentru studenti a fost lansata in Europa de Est in 2004 si este disponibila astazi pentru studentii din Europa, Turcia si Israel.