Canon lanseaza camera Full HD Legria HF G10

Canon lanseaza camera video LEGRIA HF G10, ce ofera imagini de calitate profesionala intr-un corp compact, usor de folosit. Beneficiind de o multime de functii profesionale, control manual complet si instrumente de creatie pentru realizarea de inregistrari video intr-un mod mai facil, modelul ofera pasionatilor de filmare performante ridicate si un pret convenabil pentru a-si dezvolta creativitatea.

LEGRIA HF G10 este primul model din noua serie LEGRIA HF G si beneficiaza de Sistem HD, ce include o serie de tehnologii folosite la modelele profesionale Canon. Creata pentru a oferi o flexibilitate mai mare utilizatorilor avansati, modelul LEGRIA HF G10 dispune de un obiectiv super-angular HD, stabilizator optic de imagine si o diafragma iris cu 8 lame, beneficiind, de asemenea, de filtre pentru aspect cinema, pentru crearea de filmari profesionale. Calitatea sunetului a fost imbunatatita, datorita unui microfon intern performant si a conectivitatii externe cu alte accesorii audio.

Modelul LEGRIA HF G10 se bazeaza pe senzorul Canon HD CMOS Pro care se gaseste, de asemenea la seria XF si noua serie XA incluse in gama de aparatura profesionala Canon. Senzorul HD CMOS Pro ofera o crestere a zonei de sensibilitate la lumina cu 160 procente, in comparatie cu senzorii CMOS, avand ca rezultat o identificare superioara a luminii pentru performante excelente in conditii de luminozitate scazuta si o gama dinamica extinsa. Acest lucru permite utilizatorilor sa puna mai mult accent pe umbre si sa previna supraexpunerea, la filmarea in conditii de contrast puternic. Senzorul a fost optimizat pentru filmarea video Full HD, oferind posibilitatea de a filma in format AVCHD la 24Mbps.

Noul obiectiv Canon HD Video super-angular de 30,4mm va va ajuta sa obtineti rezultate la o calitate superioara. Design-ul unic va ofera un unghi larg de filmare la dimensiuni mai mici, cu o apertura maxima f/1.8. Traiectoria optica a fost reproiectata si include un numar mai mare de elemente, doua lentile asferice pentru un randament rapid si eficient, in timp ce Stabilizatorul Optic de Imagine (OIS) ajuta la obtinerea de imagini clare cu un zoom optic 10x.

Canon LEGRIA HF G10

Corectari aditionale pentru stabilizarea imaginii se pot obtine cu ajutorul Stabilizatorului dinamic de imagine si a Stabilizatorului optic de imagine actionat electric, asigurandu-va ca filmarea este clara. Stabilizatorul dinamic de imagine ajuta la obtinerea de imagini clare atunci cand filmati in timp ce va deplasati, iar Stabilizatorul de imagine actionat electric permite utilizatorilor sa filmeze fara utilizarea unui trepied atunci cand incearca sa surprinda un subiect in stationare aflat la distanta, folosind zoom-ul la maxim. Pentru obtinerea unui fundal neclar cat mai natural atunci cand folositi o adancime de camp mica, obiectivul beneficiaza de o diafragma cu opt lame, pentru un efect ''bokeh'' aproape circular.

Utilizatorii pot alege unul dintre cele opt filtre predefinite aspect de cinema, pentru a adauga un efect dramatic sau pentru a crea un efect stilizat pe camera. De exemplu, functia Old Movie (Film vechi) confera filmarii un efect de imbatranire, asemanator rolelor de film invechite, in timp ce functia Vivid accentueaza culorile primare pentru un aspect vesel, colorat. Dupa ce filtrul a fost selectat, acesta poate fi imbunatatit pe ecran in functie Adancimea de culoare, Contrast si Soft focus, permitand utilizatorului sa adauge efecte sofisticate de multiplicare doar cu ajutorul camerei.

Dupa filmare, puteti adauga cu usurinta titluri filmelor sau puteti crea efecte de ecran verde cu noile functii Touch Decoration. Cu ajutorul stylus-ului (creionul tactil), puteti adauga texte si puteti amesteca fotografiile cu clipurile video direct de pe ecranul LCD de dimensiune mare. De asemenea, modelul LEGRIA HF G10 este prevazut cu functia Story Creator, care ajuta utilizatorii sa planifice, sa surprinda si sa impartaseasca povesti fascinante in imagini, fara a fi necesara o post-procesare externa.

Microfonul intern imbunatatit reduce zgomotul de fundal la frecvente medii si joase, identificand chiar si cele mai delicate sunete intr-o redare audio clara. De asemenea, egalizatorul audio optimizeaza sunetul in functie de tipul de coloana sonora, de exemplu atunci cand filmati o scena de muzica live sau cu voci individuale. Cand va aflati in modul Zoom Mic, directia microfonului este reglata automat spre subiectele aflate in fata camerei de filmat, pentru a asigura o calitate mai buna a sunetului in timpul inregistrarii.

Compatibilitatea cu noul microfon fara fir WM-V1 asigura un plus de flexibilitate, permitand surprinderea vocilor aflate la maxim 50m distanta de camera de filmat, fara a afecta calitatea. Microfonul fara fir poate fi utilizat, de asemenea, ca un receptor, permitand operatorului camerei de filmat sa isi aseze subiectul intr-o pozitie convenabila inainte de filmare.

Inelul de focalizare pentru obiectiv asigura controlul atent al focalizarii in timpul filmarii, in timp de cadranul pentru control personalizat poate fi folosit la reglarea manuala a functiilor principale, inclusiv reglarea aperturii, vitezei obturatorului si gain-ului. Cele doua butoane pozitionate langa ecranul LCD de 8,8cm (3,5'') cu rezolutie 922k puncte, ofera accesul direct la selectarea unor functii suplimentare, inclusiv la modurile Face-Only AF, Backlight Correction si Priority WB. Vizorul color de 0,61cm (0,24'') ofera acoperire de 100%, oferind avantaje suplimentare pentru cei care folosesc camera in special in spatii deschise sau in spatii inchise cu iluminare slaba.

Modelul accepta functiile Double Slot si Relay Recording, permitand utilizatorilor sa inregistreze filme pe ambele carduri de memorie SDXC in acelasi timp sau sa schimbe inregistrarea de pe memoria interna de 32GB pe unul dintre carduri, iar apoi pe celalalt card. De asemenea, dupa filmare, clipurile video pot fi copiate de pe un card pe celalalt, pentru mai multa flexibilitate.

Canon LEGRIA HF G10

Niciodata nu a fost mai usor sa impartasiti clipurile facute cu LEGRIA HF G10. Modelul accepta conversia facuta in aparat din standard HD in standard SD, pregatind filmele pentru a fi incarcate pe site-urile specializate, fie cu ajutorul unui PC, a software-ului Canon Easy Web Upload sau direct din camera cu ajutorul unui card Eye-Fi wireless.

 

LEGRIA HF G10 – functii cheie:

• Obiectiv video Canon HD

• Senzor Canon HD CMOS Pro

• Functie audio profesionala

• video AVCHD cu memorie 32GB; 2x sloturi SDXC

• Control manual complet

• ecran LCD tactil de 8,8cm

• AF instant; Detectarea fetei

• Stabilizator de Imagine optic dinamic

• Functii creative cinematografice

• conversie HD-SD

Cele mai citite