HP lanseaza noi statii de lucru

HP isi extinde binecunoscuta gama de echipamente Z Workstation cu statiile de lucru HP Z210 disponibile la un pret foarte accesibil. In acelasi timp, HP a adaugat modelele HP Elitebook 8760w si 8560w liniei sale de statii de lucru mobile de mare putere. Noile modele reprezinta o dovada a investitiilor HP in dezvoltarea pietei mondiale de statii de lucru fixe si mobile al carei lider este, conform datelor IDC.

Modelele HP Z210 sunt disponibile fie in format de mini-turn convertibil (CMT), fie intr-o unitate foarte compacta pentru medii cu spatiu limitat (SFF) si sunt ideale pentru acei utilizatori care lucreaza cu aplicatii de design computerizat, media digitala, aplicatii medicale sau aplicatii complexe de birou. Noua gama se constituie intr-un etalon de performanta pentru statiile de lucru entry-level, oferind, in acelasi timp, cel mai mare grad de fiabilitate din segmentul statiilor de lucru la un pret foarte accesibil.

Noile modele de statii de lucru mobile se pliaza perfect pe cerintele utilizatorilor activi care lucreaza in inginerie sau in alte domenii cu procesare complexa sau creare de continut si care au nevoie sa combine performanta unei statii de lucru cu portabilitatea si comoditatea utilizarii unui notebook.

- Cea mai puternica statie de lucru mobila din portofoliul HP, modelul HP EliteBook 8760w, ofera un ecran high-definition cu diagonala de 43.9 cm (17.3 inch), placi grafice profesionale, la alegere intre AMD FirePro si NVIDIA Quadro, si pana la 4 GB de memorie video. De asemenea, EliteBook 8760w poate fi configurat sa includa hard drive-ul preferat de utilizator din trei modele disponibile si sa asigure suport pentru o configuratie RAID 5 – o premiera pentru statiile de lucru mobile HP.

- HP EliteBook 8560w include un ecran HD cu diagonala de 39.6 cm (15.6 inch) si sustine fie placi grafice AMD FirePro cu 1 GB de memorie video, fie placi grafice NVIDIA Quadro cu 2 GB de memorie video. Ecranul HP DreamColor, care afiseaza peste 1 miliard de culori, este disponibil pentru modelele HP EliteBook 8560w si 8760w si le permite utilizatorilor sa realizeze activitati care cer atentie foarte mare la culori, cum ar fi aplicatii de media digitala sau pregatirea documentelor pentru tipar.

''Un numar tot mai mare de clienti de pe diferite segmente de piata care se dezvolta foarte rapid aleg statiile de lucru HP pentru a raspunde cerintelor complexe ale activitatii lor'', a declarat Kobi Elbaz, director, ClientSolutions and Workstations Business Unit Manager, HP Personal Systems Group, EMEA. „Noile statii de lucru HP Z210 raspund acestor cerinte si demonstreaza pozitia de lider de piata a companiei printr-un pachet accesibil ca pret, dar foarte fiabil. In acelasi timp, statiile de lucru mobile HP EliteBook combina elemente inovatoare de design cu tehnologia de mare putere pe care clientii o asteapta de la acest tip de echipamente pentru a ne ajuta chiar si cei mai exigenti clienti, cei care lucreaza in design, animatie sau inginerie, sa fie mai creativi.''

Pret accesibil si fiabilitate de la statiile de lucru mobile

Modelele HP Z210 ofera o serie de variante de grafica profesionala, inclusiv optiuni 2-D de la AMD sau NVIDIA ce includ carduri grafice cu doua chip-uri care pot sustine pana la patru monitoare 2-D. Optiunile 3-D includ solutii de grafica Intel HD cu procesor integrat ce reduc costul de pornire al solutiilor de grafica profesionala 3-D, precum si costul solutiilor de grafica de baza si de nivel mediu oferite de NVIDIA si AMD.

Modelul HP Z210 disponibil in format SFF este cu 65% mai mic decat modelul in format CMT. Ambele dimensiuni le permit cumparatorilor sa aleaga intre procesoare performante Intel Xeon E3 si procesoare Intel Core i3/i5/i7 de a doua generatie, devansand ofertele existente de PC-uri si imbunatatind cu pana la 20% performantele echipamentelor fata de generatiile anterioare de procesoare.

HP Z210

Statiile de lucru HP Z210 sunt proiectate astfel incat sa fie usor de utilizat, ambele tipuri de unitati incluzand un tip de carcasa care poate fi deschisa fara ca utilizatorul sa aiba nevoie de unelte, putand astfel sa fie intretinute sau reparate rapid. Statiile de lucru HP ofera memorii ECC mai mari si mai rapide care asigura integritatea datelor si ajuta la evitarea posibilelor blocaje din sistem sau a coruperii de date eliminand erori de memorie single-bit, un criteriu important pentru acei utilizatorii care ruleaza aplicatii mission-critical.

Procesare mobila de mare putere

Modelele HP EliteBook 8760w si 8560w includ balamale din aliaj de aluminiu si un buton de deschidere a capacului din aliaj de titaniu, fiind astfel mai rezistente si mai durabile. Cu un capac gri metalizat si finisaj concentric, statia de lucru are o carcasa HP DuraCase care, inspirata din industria aero-spatiala si a fost creata sa reziste fara probleme loviturilor, vibratiilor, prafului, schimbarilor majore de altitudine sau temperaturilor inalte cu care un utilizator se poate confrunta atunci cand lucreaza din diferite locatii.

HP EliteBook

Mai mult decat atat, optiunea de a incorpora in statiile HP EliteBook 8760w si 8560w un monitor HP DreamColor capabil sa reproduca un miliard de culori – de peste 64 de ori mai multe decat un monitor traditional – si care utilizeaza tehnologie LCD de 30 de biti ii garanteaza utilizatorului acelasi nivel de culoare din faza de concept la faza de proiectare si, apoi, de productie. Aplicatiile HP Mobile Display Assistant si HP Advanced Profiling Solution asigura un control mai precis, precum si ajustarea si alinierea optiunilor de vizualizare pe monitorul DreamColor astfel incat sa garanteze integritatea culorii.

Procesare de mare performanta in miscare

Construit pentru a asigura procesare optimizata pentru statii de lucru si servicii de suport pentru migrarea aplicatiilor 3-D profesionale, HP EliteBook 8760w si 8560w integreaza procesoare Intel Core i7 si i5 dual- si quad-core de a doua generatie, oferind performanta premium si capacitate rapida de raspuns prin compatibilitate cu gama de procesoare vPro si sustinand pana la 32 GB de memorie RAM.

Statiile de lucru mobile HP EliteBook ofera, de asemenea, o serie variata de posibilitati de stocare si de porturi, inclusiv USB 3.0, eSATA si porturi de incarcare prin USB 2.0.

Oferind posibilitatea de a include de la 1 GB pana la 4 GB de memorie video, noua serie w de la HP ofera solutii de grafica profesionala certificate ISV de la NVIDIA.

Disponibil pe statiile de lucru mobile ale companiei, HP Performance Advisor, o interfata intuitiva de utilizare, reprezinta garantia ca aplicatiile vor rula fara probleme, optimizand, in acelasi timp, performanta configuratiei si a solutiilor grafice.

Cele mai citite