Un smartphone subtire cat o foaie de hartie

Un nou smartphone, subtire cat o foaie de hartie, este pe cale sa schimbe viitoarele dispozitive. Ai simtit vreodata ca pretiosul tau iPhone su HTC este prea gros pentru buzunarul tau? Ei bine, nici noi, dar cercetatorii din America vor sa ne convinga ca aceasta este calea de urmat, cu cel mai subtire telefon, care se indoaie ca foaia de hartie. Acesta a fost dezvaluit de cercetatorii de la Arizona State University, Queen’s University si creatorii Amazon Kindle 2, E Ink Corporation.

Chiar daca este inca in faza de proiect, asa numitul ''iPhone flexibil'' poate sa faca tot ceea ce face un smartphone, permitand utilizatorului sa citeasca, sa asculte muzica, sa efectueze apeluri, fiind la fel e subtire ca o coala de hartie. Telefonul redefineste experienta utilizatorului.

Deci, in afara de faptul ca nu se sparge atunci cand il scapi jos, care sunt avantajele utilizarii unui astfel de telefon? Ei bine, produsul ar putea aduce noi moduri revolutionare de a interactiona cu calculatoare, in special pentru persoanele cu vedere slaba sau cu alte probleme legate de varsta, carora le e greu sa utilizeze dispozitivele cu touch. Fara indoiala, cu cat tehnologia se imbunatateste in complexitate si durabilitate, cu atat sunt mai mari sansele sa vedem dezlantuindu-se o intreaga noua generatie de tablete.

Dispozitivul va fi prezentat oficial pe 10 mai la conferinta CHI 2011 (Computer Human Interaction) din Vancouver.

telefon subtire cat o coala de hartie

Cele mai citite