Placile grafice profesionale AMD FirePro V5900 si AMD FirePro V7900

AMD anunta lansarea celei mai noi generatii de placi grafice profesionale – AMD FirePro™ V5900 si AMD FirePro™ V7900 – cu o performanta dubla fata de oferta competitiei, in segmentele cheie ale pietei aplicatiilor profesionale. Create pentru mediile de design, inginerie, financiar si medical, noile placi grafice ofera pe langa recunoscuta tehnologie AMD Eyefinity, inca doua noi tehnologii, AMD PowerTune si GeometryBoost.

''AMD FirePro, gama de placi grafice profesionale cu cresterea cea mai mare din industrie, devine si mai performanta prin introducerea noilor modele AMD FirePro V5900 si AMD FirePro V7900,'' a declarat Rick Bergman, vice presedinte senior si manager general, AMD. ''De la o generatie la alta, acest succes isi are bazele in concentrarea tuturor eforturilor pentru a satisface cerintele profesionistilor cu o gama completa de solutii grafice. AMD ofera performate superioare in aplicatii, impreuna cu avantajele unui flux de lucru si a unei productivitati superioare date de tehnologia AMD Eyefinity - in cele din urma acestea fiind lucrurile care conteaza pentru profesionistii de astazi.''

''Statiile de lucru Dell Precision ridica in mod constant standardul pentru performante scalabile, ajutand clientii sa aduca la viata proiecte de design, animatie, de stiinta si de inginerie,'' a declarant Greg Weir, director la Precision Workstation Product & ISV Marketing, Dell. ''Cu ajutorul noilor placi grafice profesionale AMD FirePro V5900 si AMD FirePro V7900, acesti clienti vor obtine performanta grafica si fiabilitatea de care au nevoie pentru a ramane productivi si a lucra cu viteza gandului.''

Tehnologia AMD Eyefinity face posibila conectarea la o placa grafica a pana la sase monitoare simultan, pentru obtinerea unui spatiu de lucru extins, permitand un acces mai rapid la aplicatii si o productivitate imbunatatita. Prin introducerea modelului AMD FirePro V7900, ce suporta pana la patru monitoare, si a modelului AMD FirePro V5900 ce suporta maxim trei monitoare, inginerii si designerii pot beneficia de un spatiu de lucru extins, ceea ce le va permite sa deschida mai multe aplicatii si sa vizualizeze mai multe informatii in acelasi timp; imbunatatind fluxul de lucru si productivitatea. De asemenea, tehnologia AMD Eyefinity este usor de implementat si ofera un cost total redus, cum ar fi configuratiile de trei monitoare.

Amd Firepro v7900

O noua implementare pentru generatia de produse AMD FirePro este tehnologia AMD PowerTune. Aceasta tehnologie de top pentru managementul energiei ofera control direct asupra consumului de energie al procesorului grafic. Aplicatiile se vor bucura de performante superioare cu optimizare dinamica a vitezei de ceas si reducere a consumului de energie pe statia de lucru. De asemenea, o alta tehnologie nou introdusa este GeometryBoost – o capabilitate hardware unica ce poate procesa doua forme geometrice primitive pe ciclul de ceas. Rezultatul este o performanta incredibila la reproducerea de forme geometrice, ce asigura o generare cursiva a modelelor complexe in medii CAD si DCC. De exemplu, inginerii CAD pot lucra acum cu modele mari pentru a finaliza eficient sarcinile in aplicatii pretentioase. AMD FirePro V5900 si AMD FirePro V7900 ofera suport DisplayPort 1.2 si HDMI™ 1.4, precum si o memorie de 2GB GDDR5.

Placile grafice profesionale AMD FirePro V7900 detin patru porturi video pe o singura placa, oferind acces facil la o solutie multi-monitor si permitand controlul a patru ecrane independente dintr-o singura placa single slot. În plus, aceste placi grafice ofera suport framelock si genlock prin intermediul modulului de sincronizare AMD FirePro S400 dar si compatibilitate pentru tehnologii 3D stereo.

Placile grafice profesionale AMD FirePro V5900 ofera o solutie mid-range de inalta performanta fara a depasi un consum de 75W.

Amd Firepro v5900

Produsele AMD FirePro sunt testate in scenarii reale pentru a se asigura compatibilitatea si stabilitatea necesara pentru certificarea lor cu multe dintre aplicatiile software de top. AMD FirePro V5900 si AMD FirePro V7900 au primit certificare pentru o serie de aplicatii Autodesk 2012, pe langa cele Ansys® 13.0, Bentley Systems Microstation V8i, CEI EnSight 9.2.2b, CEI EnSight CFD 3.5, Systemes SolidWorks Corp.'s SolidWorks® 2010 si 2011 3D CAD software, ESRI ArcGIS 10, ESRI ArcGIS 9.3.1, and Side Effects Software Houdini 11.

Cele mai citite