Samsung Galaxy Mini vs Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy Ace vs Samsung Galaxy S2 II

A fost o data, intr-o galaxie Samsung de departe... o familie de telefoane cu nume asemanatoare, toare create de Samsung. Atat de mult semanau numele acestor telefoane, ca oamenii chiar le confundau.

Era un telefon numit Samsung Galaxy Ace care nu numai ca are un nume care suna aproape identic cu Samsung Galaxy S, dar, de asemenea, arata ca o versiune mini a telefonului Samsung Galaxy S2 (numit si S II). Apoi, mai era Samsung Galaxy Mini cu caracteristici aproape identice cu Samsung Galaxy Ace dar cu un aspect foarte diferit. 

samsung galaxy

Dar hai sa eliminam confuziile o data pentru totdeauna. 

Samsung Galaxy S (rapid, usor, dar scump)

 Samsung Galaxy S In ciuda numelor asemenatoare (Galaxy Ace, Galaxy S) cele doua tefoane sunt extrem de diferite cand vine vorba de performante. Ecranul telefonului Ace masoara 3.5 inch, fata de al telefonului Galaxy S de 4.0 inch. Ecranul telefonului Galaxy S este Super AMOLED si are o rezolutie mai mare de 800 x 480, comparativ cu Ace care are o rezolutie de 480 x 320.

Procesorul telefonului Ace este de 800 MHz comparativ cu cel al telefonului Galaxy S de 2GHz, ceea ce inseamna ca Galaxy S se descurca cu mai multa usurinta cu paginile de internet si jocurile.

Memoria interna a telefonului Galaxy S are 8GB sau 16Gb, in funtie de versiunea pe care o alegi. Aceasta depaseste memoria de 158 MB a telefonului Galaxy Ace care insa poate fi extinsa cu card microSD pana la 32GB.

Samsung Galaxy Ace (bun pe de-a intregul)

Samsung Galaxy Ace

Singurul domeniu in care Galaxy Ace este in avantaj fata de Galaxy S este camera. Chiar daca ambele au camera de 5 megapixeli si pozele se vad mult mai bine pe ecranul Super Amoled al telefonului Galaxy S, Samsung Galaxy Ace beneficiaza de flash LED.

Deci in ceea ce priveste camera, trebuie sa alegi intre a face poze oriunde si oricum sau a le vizualiza pe un ecran de calitate. Chiar daca memoria interna a telefonului Galaxy Ace nu se poate pune cu ce ofera Galaxy S, se poate extinde prin intermediul unui card microSD. Deci, daca vrei putin mai mult, poti rezolva cu usurinta problema asta. 

De asemenea, Galaxy Ace este un pic mai ieftin decat Galaxy S, deci daca banii sunt o problema, Ace este mai avantajos.

Samsung Galaxy Mini (mai lent, dar relativ solid si ieftin) 

Samsung Galaxy Mini

Caracteristicile telefonului Galaxy Mini sunt foarte asemenatoare cu ale telefonului Samsung Galaxy Ace. In timp ce este ieftin si ofera o durata de viata a bateriei decenta (pentru un telefon cu Android) este sub Galaxy Ace la aproape toate caracteristicile. Camera (de 3.2 megapixeli fara flash) nu este la fel de puternica si flexibila, ecranul este un pic mai mic, de 3.2 inch, iar procesorul de 600MHz nu este chiar asa de rapid, ceea ce inseamna ca navigarea pe internet si comunicarea pe Facebook nu sunt foarte rapide. 

Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy Mini este cel mai ieftin telefon dintre cele prezentate. 

Samsung Galaxy S2 II (versatil, puternic, cel mai scump)

Samsung Galaxy S2 II In general, Samsung Galaxy S2 (cunoscut oficial ca Galaxy SII) depaseste tot ce am prezentat aici. Are doua camere, una principala de 8 megapixeli cu LED flash capabila sa inregistreze 1080p Full HD la 30fps si o camera secundara de 2 megapixeli in partea din fata pentru apeluri video, un ecran de 4.27 inch si memorie interna de 16 GB care poate fi extinsa cu un card suplimentar microSD de 32GB.

S2 este singurul telefon mobil dual-core de aici (1.2GHz), deci gestioneaza foarte bine jocurile pentru Android, navigheaza rapid pe internet si descarca mai multe aplicatii.

Singurul compromis pentru toate aceste caracteristici este pretul. Samsung Galaxy S2 este un smartphone premium si are un pret pe masura.

Cele mai citite