AMD lanseaza Fusion Seria A

AMD anunta lansarea unui nou membru al familiei AMD Fusion prin introducerea unitatilor de procesare accelerata AMD Fusion Seria A. Oferind o experinta de calcul cu adevarat exceptionala pentru segmentul de consumer, atat pentru notebook-uri cat si pentru desktop-uri, noul APU AMD Seria A aduce grafica HD de exceptie, performante ridicate si peste 10.5 ore de functionare a bateriei.

Intr-o lume din ce in ce mai mult orientata catre vizual si digital, clientul final pune accent tot mai mult pe multitasking, grafica, jocuri realistice, filme cursive si performante multimedia de top. Pentru a raspunde acstor nevoi, noua gama de APU-uri AMD serie A combina pe un singur chip pana la patru procesoare x86 cu o grafica integrata puternica, compatibila DirectX®11, impreuna cu maxim 400 de nuclee Radeon™ ce ofera procesare video HD dedicata. Noile APU-uri ofera capabilitati avansate cum ar fi interfata de interpretare a gesturilor, suport multi-monitor, divertisment 3D si stabilizare a imaginii in timp real.

''APU-urile din Seria A reprezinta un punct de inflexiune pentru AMD si este probabil, cea mai mare schimbare arhitecturala din industrie de la inventarea microprocesorului si pana acum,'' a declarat Rick Bergman, vice presedinte senior si manager general, AMD Products Group. ''Acesta anunta o noua experienta de calcul incredibila, ce va permite obtinerea unor performante grafice fara precedent pentru notebook-uri si PC-uri. Incepand de astazi oferim o grafica discreta de top pentru segmentul mainstream.''

APU-urile AMD din seria A (nume de cod ''Llano'') sunt in curs de livrare, fiind programate la vanzare incepand cu cel de al doilea trimestru din 2011, in peste 150 de notebook-uri si PC-uri desktop oferite de la integratori. Oferind capabilitati superioare de procesare pentru filme HD, redare 3D si sarcini de lucru intensive, intr-o singur de procesor, APU-ul AMD din seria A ofera dezvoltatorilor de software o putere si un potential fara precedent intr-un pachet mai compact ca niciodata.

AMD AllDay™ Power: Baterie ce dureaza

Unitatile AMD APU din seria A ofera acea puterea ce se potriveste cu modul in care utilizatorul foloseste PC-ul: toata ziua – fara a sacrifica perfomantele. Oferind o baterie cu o durata de viata de peste 10.5 ore de functionare – o crestere cu 50% in comparatie cu platformele mainstream AMD din 2010 – utilizatorii isi pot termina munca sau se pot delecta cu mai multe filme HD cu o singura incarcare a bateriei. In plus, capabilitatea AMD de a activa una dintre cele doua placi grafice alternativ, optimizeaza viata bateriei pe PC-urile ce detin o solutie grafica AMD duala, monitorizand in mod inteligent nivelul de putere pe APU si pe GPU-ul din grafica AMD Radeon™ dedicata.

''Durata de viata a bateriei extinsa pentru unitatile APU AMD din seria A reprezinta un salt imens, ce va surprinde multi utilizatori si comercianti ai acestor produse,'' a declarant Chris Cloran, vice presedinte si manager general, Client Division, AMD. ''Performantele similare cu cele ale unui supercomputer vor oferi utilizatorilor capabilitati revolutionare, precum stabilizarea imaginii in timp real – eliminand tremurul si miscarea nedorita din acele filmari realizate cu camera de mana, chiar in timp ce le vizionezi.''

Brilliant HD: Fiecare pixel conteaza

Utilizatorii creaza, partajeaza si se bucura de tot mai mult continut digital pe PC-ul lor si pe motorul AMD VISION – componenta hardware si software de ultima generatie detinuta de fiecare APU AMD din seria A, ce optimizeaza in mod automat continutul digital: filme, jocuri sau fotografii. Editarea, transferul si vizualizarea continutului HD se face rapid si usor prin intermediul suportului oferit de mai multe standarde de conectare avansate, incluzand HDMI 1.4a, DisplayPort 1.1 si USB 3.0, pe langa un suport nativ pentru mai multe monitoare.

AMD Fusion

Introdusa odata cu noul APU AMD din seria A este si noua caracteristica, denumita AMD Steady Video, conceputa sa stabilizeze imaginea video in timpul redarii.

Fiecare PC construit cu un APU AMD din seria A aduce o experinta HD de exceptie prin oferirea unei grafice discrete cu suport DirectX® 11, pentru modele disponibile la aproape orice nivel de pret. Doar unitatile AMD Fusion APU ofera tehnologia AMD Dual Graphics, cu o crestere de performanta de 75%, atunci cand sunt cuplate cu o placa grafica discreta AMD Radeon™.

Performante de top

Utilizatorii folosesc acum mai mult ca niciodata PC-ul – fie pentru munca, fie pentru joaca – iar prin intermediul noului APU AMD din seria A, chiar si notebook-urile pot tine pasul cu cerintele lor, oferind o procesare paralela de top. Cu pana la 400 gigaflops pentru notebook-uri si pana la 500 gigaflops pentru desktop-uri, APU-ul AMD din seria A asigura utilizatorul ca detine toata puterea necesara pentru a manevra cele mai pretentioase aplicatii, precum procesarea video si foto, recunoastere faciala si a gesturilor si diverse scenarii multitasking. Pentru mediile cele mai provocatoare, APU-ul AMD Fusion din seria A ofera tehnologia AMD Turbo Core, tehnologie ce optimizeaza si creste performantele CPU-ului si a GPU-ului la nivele eficiente de putere in functie de aplicatia care ruleaza.

Ecosistemul AMD Fusion

De la lansarea APU-ului AMD Fusion din Ianuarie 2011, AMD a descoperit un interes tot mai mare in comunitatea dezvoltatorilor de software, cu peste 50 de aplicatii accelerate de familia AMD Fusion APU si browsere precum Internet Explorer 9 ce ofera experiente web captivante atunci cand sunt rulate pe PC-urile cu APU AMD Fusion.

Cele mai citite