RIM - producatorul de telefoane BlackBerry in declin

Producatorul de telefoane BlackBerry face reduceri de personal ca urmare a scaderii veniturilor. Research in Motion, compania de tehnologie din spatele brand-ului BlackBerry a anuntat ca va reduce locurile de munca ca urmare a scaderii veniturilor cu 12 procente in trimestrul precedent.

Anuntand ca anul ''a inceput greu'', Jim Balsillie, directorul executiv RIM, a aratat ca societatea responsabila pentru BlackBerry PlayBook a avut castiguri de aproximativ 695 milioane de dolari in primul trimestru, iar incasarile au fost de 4.9 miliarde de dolari.

Balsillie a confirmat ca spirala descendenta in care se afla RIM pare sa continue pe parcursul anului, in al doilea trimestru compania fiind nevoita nu numai sa reduca numarul de angajati, dar si lansarea de produse BlackBerry va fi amanata pana la sfarsitul lunii august.

In ciuda vanzarii a peste 500,000 de tablete BlackBerry PlayBook in primul trimestru cu vanzari ce urmeaza sa creasca, problemele RIM vor continua: specialistul de sunet Dolby a anuntat ca va da in judecata firma din America de Nord pentru utilizarea fara licenta a tehnologiei sale.

Datorita utilizarii tehnologiei de compresie Dolby Laboratories pe o serie de smartphone-uri BlackBerry si pe PlayBook, procesele au fost intentate in Statele Unite si Germania. RIM sustine ca nu a achizitionat licente complete pentru tehnologia utiliata.

Isi vor reveni RIM si brand-ul BlackBerry din aceasta cadere?

rim_logo_blue_w500

Cele mai citite