Compania Apple poate cumpara intreaga industrie de telefoane mobile

Apple are suficienti bani la banca pentru a cumpara toti competitorii din industria dispozitivelor mobile si domina scena smartphone-urilor, asa cum arata un analist al industriei. Apple are 70 de miliarde de dolari la banca, asa cum a calculat analistul Horace Dediu de la compania Asymco. Apple ar putea cumpara toate companiile rivale ale telefonului iPhone.

Avand in vedere ca HTC este estimat la 25,4 miliarde de dolari, Nokia la 22,6 miliarde de dolari, RIM la 13,8 miliarde de dolari, Motorola 4,2 miliarde si Sony Ericsson la 3 miliarde de dolari, impreuna nu depasesc potentialul Apple de a le achizitiona. Doar Samsung, evaluat la 53 de miliarde de dolari, ar putea ruina planurile producatorului de iPhone.

Apple a anuntat la inceputul anului ca a vandut 18,65 milioane de iPhone-uri in trimestrul intai al anului 2011, marcand o crestere de la an la an de 113 procente. Dediu prezice ca rezervele de bani Apple vor continua sa creasca o data cu cresterea cotei de piata in industria telefoanelor mobile.

''Cel mai interesant lucru este ca in timp ce valoarea de piata a furnizorilor de telefoane mobile continua sa scada, veniturile Apple continua sa creasca dramatic. Intr-adevar, poate veni curand momentul in care venitul Apple va depasi valoarea intregii industrii de telefoane mobile.''

Care este cel mai mare concurent Apple pe piata de smartphone-uri? Samsung? Nokia? HTC?

Apple_Logo_2_w500

Cele mai citite