Olympus PEN E-P3

Olympus a lansat un nou PEN, lider de gama, o camera revolutionara, care redefineste complet categoria. PEN E-P3, sau pur si simplu PEN, are cel mai rapid autofocus dintre camerele cu obiective interschimbabile. Avand autofocalizarea extrem de rapida tip AF FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology), un design metalic, modern, un exceptionalul ecran OLED tactil reprezinta o alternativa veritabila pentru camerele SLR mult mai voluminoase si mai scumpe. Venind alaturi de trei generatii puternice de camere PEN noi, aceasta isi datoreaza uimitoarea viteza de autofocalizare noului TruePic VI, procesor de imagine special proiectat pentru camerele fara oglinzi. Aditional autofocalizarii tip FAST AF, procesorul TruePic VI serveste drept motor pentru efectele speciale ale celor zece Filtre Art si pentru ecranul mare OLED sensibil la atingere, utilizat pentru previzualizare si redare la calitate foto. In combinatie cu un senzor mai rapid si mai sensibil de 12.3 Megapixeli, TruePic VI asigura o imagine de calitate impecabila, in special in conditii de iluminare redusa. Pentru utilizatorii experimentati, PEN are si mai multe de oferit – doua butoane rotative pe partea din spate, pentru ajustarea rapida a expunerii si diafragmei, plus stabilizarea imaginii incorporata ce contracareaza efectele miscarii camerei indiferent de obiectivul atasat. Corpul camerei PEN E-P3 va fi disponibil din Septembrie 2011.

Olympus E-P3

Imediat ce atingi noua camera PEN realizezi ca privesti un potential simbol stilistic. Creatorii de la Olympus au reusit o performanta rara, plecand de la designul fermecator al camerelor de acum 50 de ani au creat o camera care, cu siguranta, va atrage atentia in prezent. Daca viziunea lor a fost eternul clasic, exact acest lucru au obtinut.

AF instantanee

Cu designul sau compact, functiile prietenoase fata de utilizator si imagini de calitate premium, premiata gama a camerelor sistem Olympus PEN este deja confirmata ca favorita atat de amatorii ambitiosi cat si de profesionistii ce cauta o a doua camera practica. Cu E-P3 ca varf de gama, noua generatie PEN sporeste semnificativ reputatia deja creata. Una dintre caracteristicile semnificative – si cea mai folositoare – este viteza obturatorului si versatilitatea autofocalizarii. Sustinuta de noul si puternicul procesor Olympus TruePic VI, FAST AF este extrem de rapida, oferind utilizatorilor PEN cea mai buna sansa de a surprinde subiectele aflate in miscare. In plus, aceasta dispune de 35 de puncte de focalizare separate, dispuse aproape pe tot senzorul, facand posibila focalizarea asupra obiectelor mici, indiferent de unde anume sunt pozitionate in imagine. In conditii de iluminare redusa, Iluminatorul AF incorporat compenseaza pentru eventualele pierderi din acuratete, in timp ce tehnologia de focalizare continua in mod AF va asigura subiecte clare, chiar si cand acestea ies si reintra in cadru. Un alt bonus pentru cadrele dificile este functia Full Time AF – focalizarea este activa tot timpul pentru ca imaginea sa fie clara, iar camera sa nu piarda timp pentru focalizare cand utilizatorul apasa pe butonul declansator.

Control rapid

Unic liderului de gama PEN este ecranul tactil, de trei inci, OLED. Este intuitiv si practic de utilizat, dar asigura de asemenea si imagine de calitate foto, indiferent de iluminarea ambientala. Comparat cu ecrane LCD similare, un ecran OLED genereaza un contrast superior, nuante de negru mai intense si un spectru mai larg de culori. Este mai stralucitor, unghiul de vizualizare este mai mare si utilizeaza mai putina energie. Ecranul lui PEN ofera posibilitatea cautarii si maririi fotografiilor printr-o simpla atingere, dar si control asupra declansatorului, punctelor AF si Ghidului Interactiv – asistentul PEN care simplifica lucrurile pentru cei mai putin experimentati in obtinerea exacta a parametrilor cruciali, cum ar fi diafragma si adancimea campului. Chiar si profesionistii vor fi incantati sa constate ca acum au acces direct la Ghidul Interactiv in modurile P, S, M si A, in cazul in care au nevoie. Spre deosebire de unii dintre competitorii lui PEN, Ghidul Interactiv este disponibil pentru fotografii dar si pentru filme.

Olympus E-P3 ecran

Dar pentru majoritatea fotografilor seriosi, experimentarea cu setarile este doar o parte din actiune – si nu-si doresc sa caute printr-un meniu complicat pentru a face ajustarile dorite. Din acest motiv, Olympus a incorporat aditional pe spatele camerei PEN inca doua butoane rotative. Folosind doar degetul mare, utilizatorii pot stabili imediat setari fine ale diafragmei si timpului de expunere – fara a fi nevoie sa caute printre sectiunile meniului. Setarile alese apar clar si luminos pe ecranul OLED, sau in vizorul electronic optional. Amatorii de fotografiere directa vor aprecia cele trei butoane personalizabile carora le pot desemna functiile lor favorite. Butoanele, butoanele rotative si noua FAST AF super-rapida permit utilizatorilor sa reactioneze mai rapid in situatii spontane si sa surprinda scene in trecere sau subiecte aflate in miscare rapida, inainte ca ocazia sa treaca.

Acces imediat la arta

Pentru utilizatorii ambitiosi dar si pentru profesionisti, variatele Filtre Art si efecte sunt un bonus. PEN ofera 10 filtre diferite pentru a adauga efecte speciale, fara a fi necesara utilizarea unui software pentru computer. Cateva dintre aceste filtre pot fi combinate cu efecte aditionale, cum ar fi noile Starlight si White Edge. Utilizatorii pot alege dintre Filtrele Art: Pop Art, Soft Focus, Pale & Light Colour, Light Tone, Grainy Film, Pinhole, Diorama, Cross Process, Gentle Sepia si Dramatic Tone. Toate cele zece filtre pot fi aplicate atat fotografiilor cat si filmelor.

PEN inregistreaza filme cu sunet stereo la calitatea 1080i Full HD cu 60fps – si intr-o varietate de formate. Pentru redarea pe TV, utilizatorii pot alege AVCHD, care genereaza un fisier de dimensiuni mai reduse. Daca doresc editarea fisierelor mai intai, formatul 720p HD Motion JPEG este ideal. Acesta genereaza fisiere mai mari dar este mai usor de utilizat cu softul de editare pe PC.

Putere fulgeratoare

La baza oricarei noi camere PEN se afla puternicul procesor TruePic VI. Asemeni procesoarelor din computere, TruePic VI este format in esenta din doua unitati, cu o jumatate dedicata exclusiv reproducerii imaginilor. Rezultatul este de o calitate exceptionala, culoare si detalii, cu sensibilitate sporita la valoarea impresionanta de ISO 12800. TruePic VI scurteaza de asemenea timpul de reactualizare si reduce notabil zgomotul de imagine in timpul inregistrarii filmelor.

Compatibilitate garantata

Asemeni oricarei camera PEN, E-P3 este o camera sistem. Din momentul achizitionarii, utilizatorii au acces la mai mult de 500 de obiective Micro Four Thirds, Four Thirds si altele (via adaptor), inclusiv legendara serie de inalta calitate Olympus M.ZUIKO DIGITAL. Reprezentative pentru aceasta serie sunt doua obiective noi cu diafragma rapida. Obiectivul superangular 'Street Photography' M.ZUIKO DIGITAL 12mm 1:2.0 (24mm) este ideal pentru inregistrarea subiectelor ample cum ar fi peisajele, in special in conditii de iluminare redusa. Prin contrast, obiectivul pentru portrete M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 (90mm) asigura portrete remarcabile cu minunatul efect de fundal estompat. O alta optiune de top este obiectivul reconstruit M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm) 1:3.5-5.6 II R. Toate trei obiectivele sunt special proiectate pentru operare silentioasa, pentru ca utilizatorii sa poata inregistra filme HD stereo fara zgomotul de fond. Carcasa metalica si compacta, designul cu dimensiuni reduse le face potrivite pentru PEN. Indiferent de specificatiile obiectivului atasat, datorita Stabilizarii Imaginii incorporate utilizatorii pot fi siguri ca vor obtine cadre perfect clare. Iar datorita Portului Accesorii 2, utilizatorii pot alege din familia in continua crestere a accesoriilor dedicate PEN, inclusiv PENPAL compatibil Bluetooth® care reformateaza fotografiile automat pentru transfer wireless catre alte dispozitive compatibile sau retele sociale.

Corp camera E-P3 este disponibil in negru clasic, alb sau argintiu incepand din aceasta vara, sau in kit cu diferite obiective.

PEN E-P3 caracteristici principale:

Calitatea Imaginii

• Puternicul procesor de imagine TruePic VI pentru un timp mai scurt de reactualizare si imagine de calitate excelenta

• Stabilizarea imaginii incorporata, ultra-eficienta pentru filme si fotografii clare, indiferent de obiectiv

• Senzorul eficient de 12.3 Megapixeli High Speed Live MOS pentru performante excelente in conditii de iluminare scazuta si inregistrare filme Full HD

• Sensibilitate ISO 12800

• Inregistrare film stereo 1080i Full HD 60fps in format AVCHD sau Motion JPEG

• Compatibilitate cu noua generatie de obiective dedicate PEN

Utilizare convenabila

• Cel mai rapid sistem FAST AF pentru camerele cu obiective interschimbabile , cu 35 de puncte AF, Iluminatorul AF pentru conditii de iluminare redusa si Focalizarea continua in mod AF

• Ecran OLED super-stralucitor, panoramic, tactil de 3.0'' cu rezolutie de 610,000 puncte pentru reproducerea culorilor la calitate foto

• Butoane separate pentru ajustarea manuala rapida a diafragmei si expunerii

• Ghidul Interactiv pentru Filme HD, fotografii si modurile P/S/M/A

• Live View in modul Film HD si foto

• 3 butoane personalizabile

• Nivela pentru aprecierea imediata a pozitiei fata de orizont

• Functia Live Wheel usor de utilizat

Creativitate & Flexibilitate

• Zece Filtre Art creative pentru modul foto si inregistrare film HD

• Cinci efecte care pot fi combinate cu Filtrele Art: Pinhole, Soft Focus, Frame Effect, plus noile Starlight si White Edge

• Port Accesorii 2 pentru compatibilitate cu familia in continua crestere de accesorii PEN, ex., Vizorul Electronic VF-2 si Unitatea de Comunicare PENPAL

• Compatiba cu 20 de obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds si peste 500 de alte obiective (via adaptor)

• Viteza obturator 1/4000th sec. cu fotografiere secventiala de 3fps

• Mod Multi Expunere pentru 2 imagini RAW

• Durata de viata lunga a bateriei Li-ion BLS-5

Alte caracteristici

• Designul modern PEN cu grip interschimbabil cu doua dimensiuni

• Fotografiere 3D

• Compatibilitate cu cardurile SDXC si Eye-Fi

• Control wireless

Cele mai citite