Olympus E-PL3 - camera compacta, cu calitati SLR

PEN E-PL3 este ideala pentru cei care doresc sa se exprime cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie incorporata intr-un pachet usor de utilizat, compact si atractiv. Asemeni modelului E-P3, liderului gamei PEN, E-PL3 incorporeaza unele dintre cele mai bune inovatii care exista in domeniul imagistic. De exemplu, FAST AF, cel mai rapid sistem autofocus din lume pentru camerele cu obiectiv interschimbabil. Detine de asemenea Stabilizarea Imaginii incorporata si Filtre Art, ce pot fi combinate printr-o simpla atingere pentru a adauga o nota creativa filmelor Full HD si fotografiilor. In plus, dispune si de LCD rabatabil. Fie ca esti un fotograf serios sau un amator entuziast, ecranul de 3-inci, ce poate fi inclinat face ca inregistrarea unor imagini impecabile in situatii ciudate sa fie la fel de usor de realizat ca un cadru normal. Ecranul LCD rabatabil este doar una dintre caracteristicile ce vin in ajutorul utilizatorului si plaseaza E-PL3 in fata oricarei alte camere cu dimensiuni comparabile. Faptul ca ''dimensiuni comparabile'' inseamna compact, vorbeste de la sine despre PEN. Pentru o camera sistem cu obiective interschimbabile ce ofera calitate SLR, E-PL3 are dimensiuni incredibil de reduse si este sic – cu un finisaj premium de aluminium matuit. Imagini uimitoare oferite de o camera eleganta care este la fel de usor de utilizat precum modele compacte tip point-and-shoot? Absolut. Este filosofia PEN.

Olympus E-PL3

Unul dintre aspecte pe care oamenii il iubesc la camerele PEN este modul facil de obtinere a unor imagini de clasa superioara, chiar si atunci cand nu cunosti prea multe despre fotografie. Datorita celor mai recente inovatii, E-PL3 aduce la un nivel cu totul nou usurinta in utilizare si apropierea fata de utilizator. Este primul PEN cu ecran LCD rabatabil, asigurand astfel, accesul la cadre imposibile. Tragand si inclinand ecranul de 3-inci, poti incadra si inregistra perspective inedite, chiar si tinand camera cu mana intinsa. De exemplu, daca trebuie sa fotografiezi deasupra unei multimi sau sa focalizezi o insecta aflata pe sol fara a te apleca.

Pentru a profita la maxim de optica excelenta si pentru a obtine cele mai bune cadre, setarile camerei trebuie sa fie la cel mai inalt nivel. Pentru un amator, acest lucru tinde sa devina o provocare sau chiar o frustrare. Nu va fi cazul cu PEN, Ghidul Interactiv este cheia. Ghidul Interactiv iti permite sa accesezi usor setarile care fac toata diferenta – efectul de miscare si fundal estompat, intensitatea culorii, conditiile de iluminare si stralucirea. Intr-o situatie tipica de fotografiere, Ghidul Interactiv ajuta la estomparea fundalului pentru a obtine un cadru si mai dramatic si pentru a evidentia cat mai bine ce se afla in prim-plan. Pentru a obtine acest efect, in mod normal, ar fi trebuit ajustata adancimea campului utilizand obiectivul sau meniul, dar cu Ghidul Interactiv trebuie doar sa muti un cursor in sus si in jos pana cand obtii imaginea dorita pe LCD. PEN E-PL3 alege automat setarile potrivite. Ajustarea din meniu a unor setari permanente este la fel de simpla, de acum fiecare obtiune din meniu are o fereastra cu descrierea actiunii. Iar pentru alte setari din meniu care trebuie ajustate in mod regulat, Olympus a instalat o serie de butoane de acces rapid – pe partea superioara a camerei, chiar langa butonul declansator.

Olympus E-PL3 ecran

 

Focalizare mai rapida

Cand achizitionezi un PEN, poti fi sigur ca vei beneficia de cea mai noua tehnologie. Iar asta inseamna calitate fantastica pentru fotografii si filme. Asemeni celorlalte doua camere PEN noi, E-PL3 este sustinuta de noul procesor de imagine Olympus TruePic VI. TruePic VI face camera mai rapida si mult mai receptiva pe ansamblu, iar viteza de autofocalizare este cu adevarat suprarealista. FAST AF este cel mai rapid sistem de autofocus din lume. O AF la o astfel de viteza iti asigura toate sansele sa surprinzi chiar si cadrele cele mai spontane, sau in miscare rapida. Iar cu cele 35 de puncte de focalizare dispuse aproape pe tot senzorul, este posibil sa focalizezi pe obiecte ascunse undeva in colturile imaginii. Datorita Iluminatorului AF, focalizarea in conditii de iluminare redusa este mai buna ca niciodata, iar noua tehnologie de focalizare continua in mod AF pastreaza subiectele focalizate chiar si atunci cand ies sau intra in cadru. Totul se realizeaza imediat, deoarece Full Time AF inseamna ca AF este tot timpul activata – iar subiectul principal este deja focalizat.

Rezolutie superioara

Puternicul procesor TruePic VI face posibila de asemenea inregistrarea filmelor Full HD 1080i si a imaginilor perfect clare la calitate 12.3 Megapixeli, chiar si in lumina redusa. Cu o rata a cadrelor de 60Hz, rezolutie Full HD si fundal sonor stereo, calitatea filmelor si realismul trebuie vazute pentru a crede – ideal cu un grup de prieteni la un televizor mare Full HD. In plus, ai mai multe optiuni de formate video. Pentru redarea pe TV, utilizatorii pot alege AVCHD, generand astfel un fisier cu dimensiuni mai mici. Daca utilizatorii doresc initial sa-si editeze filmele pe PC, atunci 720p HD Motion JPEG este ideal. Fie ca inregistrati filme sau fotografii, E-PL3 este special creat pentru a oferi constant performante ridicate – indiferent de obiectivul interschimbabil. Spre deosebire de alte camere comparabile, Stabilizarea Imaginii este inclusa in corpul camerei, aceasta contracarand automat imaginile neclare indiferent de ce obiectiv este montat.

Printre cele mai avansate instrumente automate aflate la indemana pe E-PL3 sunt FiltreleArt si noul Bracketing Filtre Art. Toate cele sase filtre pot fi aplicate din camera atat filmelor HD cat si fotografiilor, iar unele filtre pot fi chiar si combinate pentru efecte cat mai uimitoare. Utilizand Braketing FiltreArt, poti experimenta diferite aspecte prin aplicarea simultana a mai multor filtre diferite aceluiasi cadru. Filtrele Art sunt Pop Art, Soft Focus, Grainy Film, Pinhole, Diorama si Dramatic Tone si la o simpla atingere de buton acestea pot fi combinate cu pana la cinci Efecte Filtre Art aditionale, inclusiv noul Starlight sau White Edge. Imediat ce pozele sunt gata, le puteti vizualiza prin succesiune temporizata pe LCD – sau pe TV via interfata HDMI.

Aspect incredibil

Dupa orice standarde, E-PL3 este o camera care iese in evidenta. Disponibila in negru, alb, argintiu sau rosu, carcasa metalica, matuita, cu detalii cu design rafinat are un stil premium, contemporan ce nu poate fi confundat. Sa nu uitam de dimensiunile sale compacte. Pentru o camera sistem care ofera calitate SLR, acestea sunt si mai remarcabile decat aspectul pe ansamblu.

E-PL3 este compatibila cu o intreaga familie de obiective si accesorii Olympus. Vine livrata cu obiectivul reproiectat M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm) 1:3.5-5.6 II R, ce este doar unul dintre cele 20 de obiective Micro Four Thirds dedicate camerelor PEN. Obiectivul furnizat este special proiectat pentru utilizare silentioasa mai ales in cazul inregistrarii filmelor HD cu sunet stereo, unde este limitat zgomotul de fond. Pentru portrete incredibile si filme cu extraordinarul efect de fundal neclar, noul M.ZUIKO DIGITAL 45mm (90mm) 1:1.8 este obiectivul pentru tine. Accesoriile stilate includ blitul extern FL-300R argintiu ce poate fi controlat wireless si Vizorul Electronic accesibil, si care poate fi inclinat, cu un unghi de vizualizare de 100% si rezolutie de 920,000 puncte. Atasat la Portul pentru Accesorii 2, este excelent pentru fotografierea in conditii de soare puternic sau cu un obiectiv telefoto.

 

E-PL3 caracteristici principale:

Calitatea Imaginii

• Puternicul procesor de imagine TruePic VI pentru un timp mai scurt de reactualizare si imagine de calitate excelenta

• Stabilizarea imaginii incorporata, ultra-eficienta pentru filme si fotografii clare, indiferent de obiectiv• Obiectivul compact M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm) 1:3.5-5.6 II R rapid si silentios (compatibil pentru film si fotografii)

• Senzorul eficient de 12.3 Megapixeli High Speed Live MOS pentru performante excelente in conditii de iluminare scazuta si inregistrare filme Full HD

• Sensibilitate ISO 12800

• Inregistrare film stereo 1080i Full HD in format AVCHD sau Motion JPEG

Utilizare Facila

• FAST AF, cel mai rapid sistem autofocus din lume, in 35 de puncte AF, mereu active, Iluminatorul AF pentru conditii de iluminare redusa si Focalizarea continua in mod AF

• Ecran LCD de 3.0'' cu rezolutie de 460,000 puncte, ce poate fi inclinat pentru inregistrarea usoara a cadrelor ce pot fi considerate mai dificile

• Butoane de acces direct (unul personalizabil) pentru ajustari manuale rapide

• Ghidul Interactiv pentru Filme HD, fotografii si modurile P/S/M/A

• Descriere afisata pentru fiecare punct din meniu

• Live View in modul Film HD si foto

• Functia Live Wheel usor de utilizat

Creativitate & Flexibilitate

• Sase Filtre Art creative pentru modurile Film HD si foto, ce pot fi combinate cu Efectele Filtre Art cum ar fi noul Starlight si White Edge

• Port Accesorii 2 pentru compatibilitate cu familia in continua crestere a accesoriilor PEN

• Compatibila cu 20 obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds si mai mult de 500 alte obiective (via adaptor)

• Compatibila cu carcasa subacvatica optionala

• Viteza obturator 1/4000th sec. cu fotografiere secventiala de 5fps

• Mod Multi Expunere pentru 2 imagini RAW

• Durata de viata lunga a bateriei Li-ion BLS-5

Design

• Design compact, frumos al carcasei din aluminiu matuit

• Inel decorativ interschimbabil pe obiectivul furnizat

• Disponibila in patru culori atractive: negru, alb, argintiu si rosu

Alte caracteristici

• Blit extern, furnizat, care poate fi inclinat

• Fotografiere 3D

• Redare cu temporizator

• Compatibilitate cu cardurile SDXC si Eye-Fi

• Control wireless

Olympus PEN E-PL3 va fi disponibila din toamna 2011.

Cele mai citite