AMD Radeon HD 6990M - cel mai puternic GPU pentru jocuri pe laptop

AMD a lansat cel mai rapid procesor grafic mobil din lume – un GPU ce ofera utilizatorilor mobili o putere de calcul fantastica. AMD Radeon HD 6990M este cu 25% mai rapid decat orice alt procesor grafic pentru laptopuri, lansat pana acum. Mai mult, gamerii entuziasti pot beneficia de si mai multa performanta in jocuri prin intermediul tehnologiei AMD CrossFireX™.

Performantele extreme si portabilitatea sunt coordonate imperative pentru gamerii entuziasti care doresc tehnologii capabile sa le ofere o experienta de joc incredibila si in cele mai recente jocuri. Odata cu lansarea placii grafice AMD Radeon 6990M si a recent lansatei Serii de procesoare accelerate AMD A-Series (APU), AMD ridica nivelul performantelor grafice pentru o gama larga de laptopuri si segmente de pret, totodata imbunatatind experienta utilizatorilor prin tehnologii cum sunt AMD CrossFireX™ si Dual Graphics (utilizand o combinatie de placi grafice AMD Radeon sau o placa grafica AMD Radeon™ si un APU AMD). Tehnologia AMD CrossFireX combina puterea a doua procesoare grafice pentru a livra performante imbunatatite si a permite gamerilor sa utilizeze rezolutii ridicate. Cu doua placi grafice AMD Radeon HD 6990M si tehnologia AMD CrossFireX, gamerul care utilizeaza un laptop poate experimenta o crestere de performanta exceptionala in jocurile preferate.

''Dintotdeauna a existat convingerea ca pentru a avea performante pe notebook-uri trebuie sa faci anumite sacrificii. Astazi AMD a demolat acest mit,'' a spus Matt Skynner, vice presedinte corporate si manager general, divizia GPU, AMD. ''Procesorul grafic AMD Radeon HD 6990M, care nu ofera doar tehnologia AMD Eyefinity cu specificatii fara precedent, asigura suport complet Microsoft DirectX® 11 si Stereo 3D.''

AMD Radeon HD 6990M reprezinta un upgrade important de la solutia curenta AMD pentru jocuri pe notebook, AMD Radeon HD 6970M, crescand standardul de performante si calitate a imaginii. Cu tehnologia AMD Eyefinity utilizatorii pot pasi in mijlocul actiunii, cu un mediu vizual ce suporta pana la 6 ecrane simultan. Procesorul grafic AMD Radeon HD 6990M beneficiaza si de tehnologia AMD App Acceleration, care utilizeaza puterea GPU-ului pentru a imbunatati redarea fisierelor video, streamingul si navigarea pe internet cu Internet Explorer 9 si Mozilla Firefox. Tehnologia AMD HD3D asigura ca utilizatorii mobili nu vor fi preocupati doar de fotografii si filme – ei fiind introdusi intr-un mediu stereoscopic 3D suportat de un ecosistem deschis hardware si software.

Din pozitia de lider in materie de tehnologii de jocuri pentru PC, AMD isi concentreaza eforturile pentru a oferi cele mai rapide tehnologii si suport necesare pentru a crea cea mai buna experienta de joc pe PC. Fie ca este vorba de mai multe cadre in jocuri, calitate mai buna a imaginilor sau viteze de ceas mai mari, procesorul grafic AMD Radeon HD 6990M este ideal pentru notebook-uri destinate gamerilor entuziasti, ce ruleaza cele mai pretentioase jocuri DirectX 11 cum ar fi Dragon Age 2, DiRT 3 si Shogun 2.

 

AMD Radeon HD 6990M

 

Specificatii:

  • Frecventa GPU: 715 MHz
  • Putere de procesare: 1.6 TeraFLOPS
  • Poligoane: 715M poligoane/sec
  • Rata de umplere Texel (bilinear): 40 Gigatexels/sec
  • Rata de umplere Pixel: 22.88 Gigapixels/sec
  • Rata de umplere Pixel Anti-Aliasing: 91.52 Gigasamples/sec
  • Frecventa Memorie: 900 MHz
  • Rata de transfer Memorie: 3.6 Gbps
  • Latime de banda Memorie: 115.2 GB/sec

Cele mai citite