Asus ROG G74Sx - notebook de gaming

ASUS a lansat notebook-ul ROG G74Sx, inaugurand cea de-a patra generatie a seriei G destinate pasionatilor de jocuri. Antrenand puterea noilor procesoare Intel Core i7 si a graficii NVIDIA GTX 560M GPU cu 3GB de memorie VRAM GDDR5, ROG G74Sx este cel mai rapid laptop de jocuri aflat pe piata, stabilind noi recorduri in 3DMark11 si 3DMark Vantage. Cu suport DirectX 11, G74Sx reda o grafica fluida si efecte spectaculoase in jocuri.

ROG G74Sx valorifica specificatii de top intr-o experienta 3D portabila, fiind optimizat pentru crearea, editarea si vizualizarea continutului video 3D. Laptopul integreaza sistemul NVIDIA 3D Vision precum si 3DTV Play, utilizatorii putand urmari materiale video 3D atat pe ecranul portabilului, cat si pe un televizor 3D de inalta rezolutie. Experienta audio-vizuala 3D este completata de EAX Advanced HD 5.0, un sistem de sunet ultra-realist.

Similar predecesorului sau in privinta design-ului, ROG G74Sx aduce o serie de imbunatatiri menite sa simplifice operatiunile de upgrade si sa amplifice confortul sesiunilor de gaming.

Palm rest-ul ofera o senzatie placuta la atingere, iar tastatura inclinata la 5 grade este mai spatiata, inclusiv in zona tastelor numerice si a celor directionale. Pasionatii de jocuri vor aprecia si tasta Shift supradimensionata.

Asus ROG G74sx

Sistemul de ventilatie se afla in partea din spate si a fost imbunatatit la randul sau, fiind format acum din doua ventilatoare inteligente, care racesc in mod independent procesorul si nucleul grafic. Cand procesorul este in sarcina, ventilatorul pentru nucleul grafic va porni automat pentru a asista racirea acestuia si viceversa, pastrand o temperatura optima pentru G74Sx. Sistemul de racire evacueaza aerul cald prin fantele estetice din spate, iar nivelul redus de zgomot favorizeaza jocul indelungat.

Easy Upgrade Cover este o particularitate cu totul noua. Utilizatorul poate desface cu o simpla moneda panoul de sub G74Sx si sa schimbe memoria sau hard disk-ul , intr-un mod simplu, rapid si usor. Cu suportul necesar pentru 16GB memorie si doua sloturi pentru hard disk-uri, capacul Easy Upgrade Cover va fi singura parte deschisa cand va veni timpul pentru un upgrade.

In Romania vor fi disponibile doua modele G74Sx. O configuratie cu procesor Intel Core i7 2630QM, hard hibrid 500GB SSH 7200 RPM, 8G RAM DDR3 si ecran Full HD va costa in jur de 4699 RON (TVA inclus), iar pretul variantei cu stocare 160GB SSD si hard disk de 750GB 7200 RPM, RAM 16G DDR3, ecran Full HD & 3D, ochelari 3D si sistem de operare Windows 7 Ultimate se va ridica la aproximativ 8199 RON (TVA inclus).

Cele mai citite