SAPPHIRE HD 6950 TOXIC Edition

SAPPHIRE a anuntat SAPPHIRE HD 6950 TOXIC, cea mai rapida placa in productie din categoria sa. SAPPHIRE HD 6950 TOXIC este furnizata cu viteze de clock de 880MHz la nucleu si 1300Mhz (5.2 Gb/sec efectivi) la memorie construind astfel cea mai rapida HD 6950 de pe piata. Acest pas a fost posibil prin asamblarea placii pe o PCB (Placa de Circuite Integrate) cu VRM-uri(Module de Ajustare a Voltajului) digitale, pentru o ajustare excelenta a energiei, si conectori de 8 + 6 pini. Dispune de un cooler de performanta, ce are incorporate o camera pentru vaporizare, un ventilator si o noua placa de sustinere, perforata, pentru a mari fluxul de aer rece si a-l evacua din carcasa pe cel cald.

Sapphire HD6950 TOXIC box

La fel ca modelul standard HD 6950, SAPPHIRE HD 6950 TOXIC dispune de capacitati complete DX 11 si de o configuratie puternica de 1408 de procesoare de flux si 88 de unitati de procesare a texturilor. Avand BIOS Dual, pasionatii pot experimenta cu diferite setari si, implicit, profiluri de BIOS. Performantele pot fi imbunatatite suplimentar cu ajutorul SAPPHIRE TriXX – soft dezvoltat de catre companie special pentru a permite overclockingul vitezelor nucleului, memoriei si nivelurilor voltajelor precum si monitorizarea acestora. Softul este disponibil pentru descarcare in mod gratuit.

Cu ajutorul iesirilor 2x DVI, 1x HDMI si 2x mini-DisplayPort, SAPPHIRE HD 6950 TOXIC suporta o gama larga de configuratii pentru monitoare, inclusiv AMD Eyefinity cu pana la patru monitoare.

SAPPHIRE HD 6950 TOXIC dispune de cel mai nou UVD (Decodor Video Unificat) incorporat, de generatia a treia, ce reduce considerabil incarcarea CPU-ului, asigurand decodare lina pentru Blu-ray™ si orice continut video ce are la baza codecurile VC-1, H.264 precum si Mpeg. UVD-ul poate decoda simultan doua fluxuri video HD la 1080p cu modul Windows Aero activat. Placa video dispune de asemenea si de un HDMI 1.4a care asigura iesire pentru 3D Stereoscopic.

Familia SAPPHIRE HD 6950 este sustinuta de driverul grafic certificat WHQL pentru DirectX 11 de la AMD ce asigura suport pentru toate caracteristicile cheie ale DirectX 11 necesare pentru cele mai noi experiente de joc si pentru accelerarea celor mai noi generatii de navigatoare, transcodarii si aplicatiilor performante (Accelerarea AMD APP).

 

Sapphire HD6950 TOXIC

Cele mai citite