Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

AMD Opteron domina TOP500

AMD detine in continuare primul loc in clasificarea TOP500 Supercomputer anuntata in cadrul conferintei International Supercomputing din Hamburg, Germania. Jaguar, cel mai performant sistem din lume, este un model Cray XT5™ de 1.75 petaflop, detine aproape un sfert de milion de nuclee si este echipat cu procesoare AMD Opteron™ pe sase nuclee.

Sistemele din Top 10 bazate pe tehnologia AMD, sunt:

· #3: Roadrunner, un sistem hibrid de la IBM ce foloseste procesoarele AMD Opteron impreuna cu tehnologia IBM Cell, fiind localizat la libraria nationala din Los Alamos

· #4: Kraken, un sistem Cray XT5 aflat la universitatea din Tennessee

· #7: Tianhe-1, un sistem hibrid ce foloseste procesoarele grafice ATI Radeon™ si este localizat sediul National SuperComputer Center din China.

Alte 47 de sisteme AMD fac parte din TOP500, fiind produse de Appro, ClusterVision, Dawning, Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, Koi Computers, Penguin Computing si Sun.

"La echiparea supercomputerelor, pentru a asigura o buna desfasurare a activitatilor inovatoare, clientii nostri opteaza pentru platformele AMD pentru ca acestea ofera nuclee, memorie, consum de energie si performanta necesara in institutiile de top din domeniul cercetarii," a declarat John Fruehe, director, Server and Embedded product marketing la AMD.

Statistici

· Numarul de supercomputere din TOP500, bazate pe tehnologia AMD, se ridica acum la 51, in crestere fata de Noiembrie 2009.

· Tehnologia AMD ajuta la obtinerea unei puteri de procesare ce depaseste 4.2 Petaflops, doar pentru TOP10.

· Cray a anuntat recent ca multe dintre contractele pentru noua generatie Cray XE6™ supercomputer vor fi bazate pe seria de procesoare AMD Opteron™ 6100, cu posibilitatea de a scala peste 1 milion de nuclee.

· Pe langa universitati si laboratoare nationale, AMD alimenteaza supercomputere de top pentru interprinderi din domeniul ingineriei, finantelor si serviciilor IT.

· Sistemele bazate pe solutii AMD ofera resurse de top pentru procesarea rapida, fiind raspandite la scara mondiala, in tari precum Statele Unite, China, Japonia, Anglia, Germania, Norvegia, Elvetia si Finlanda.

 

amd_opteron

 

Cele mai citite

Error: No articles to display