Switch-uri D-Link DGS-3120

D-Link, furnizor de solutii complete de networking pentru companii si utilizatori individuali, anunta noua generatie de switch-uri gigabit Layer 2 din categoria de produse D-Link xStack pentru afaceri.

Seria DGS-3120 cu performante ridicate include un numar de cinci modele, ce vin cu functionalitati de baza disponibile cu firmware-ul standard (SI - Standard Image), iar in cazul proiectelor speciale se pot achizitiona modelele cu functionalitati extinse pe langa cele standard (EI - Enhanced Image). Switch-urile permit dezvoltarea si modernizarea retelei unei companii, in conditii de securitate sporita. De exemplu, sunt integrate mecanisme de protectie precum Loopback Detection, Ethernet Ring Protection Switching (ERPS) si procedura de monitorizare sFlow (ambele doar pentru versiunea EI). Mai mult, setul extins de caracteristici contribuie la stabilitatea structurilor retelei. Latimea de banda necesara pentru stacking de pana la 40 Gbit/s permite conexiuni redundante.

DLink DGS-3120

Switch-ul permite static routing (imagine EI) si poate fi folosit direct ca backbone de retea.

Noile switch-uri gigabit sunt proiectate pentru nevoile specifice ale companiilor medii si mari, care cauta o solutie eficienta ca si cost si cu posibilitati flexibile de extindere ulterioara.

Switch-urile gigabit DGS-3120 xStack: Caracteristici de baza

Imagine Standard (SI)

- Stabilitatea retelei, prin Loopback Detection (LBD)

- Mecanisme de securitate, cum ar fi 802.1x port-based/MAC-based access control & ACL filtering

- Caracteristici D-Link Green, precum time-based PoE

- 20 sau 44 porturi 10/100/1000 Mbps TP (RJ-45) sau 16 porturi fibre SFP 100/1000 Mbps

- 4 sau 8 porturi combo 1 Gbit/s

- 2 porturi de stacking 10 Gbit/s, pana la sase dispozitive ce pot fi stackate (max. 288x 1 Gbit/s)

- capacitate PoE (doar modelele cu PoE): 370 W, se poate extinde pana la 740 W

- Ring stack: latime de banda de stacking 40 Gbit/s

Imagine Imbunatatita (EI)

- IPv6-ready plus static routing

- Fiabilitate mare, prin Ethernet Ring Protection Switching (ERPS)

- Suporta procedura Flow de monitorizare

 

Modelele din seria DGS-3120 se adreseaza segmentului IMM-urilor si sunt recomandate pentru a fi utilizate ca switch-uri layer in segmentul enterprise. Densitatea mare de porturi gigabit si porturile integrate de stacking ale switch-urilor gigabit permit companiilor sa isi instaleze sisteme de switch-uri stackabile. Multumita scalabilitatii si eficientei energetice a switch-urilor, se creeaza un mediu de lucru puternic, avand la baza conceptul D-Link Green. Intr-o stiva pot fi instalate maximum sase dispozitive; latimea de banda pentru stacking este de 40 Gbit/s. Toate modelele sunt echipate cu porturi combo gigabit, care permit conectarea ulterioara a unor noi dispozitive de retea.

Functiunea de Loopback Detection (LBD) integrata in switch-urile din seria DGS-3120 xStack faciliteaza expansiunea retelei in conditii de flexibilitate si stabilitate. Cu ajutorul acestei caracteristici, switch-urile monitorizeaza activ echipamentele care sunt conectate in retea pentru a preveni eventualele bucle provenite din cablari gresite si care pot deteriora intreaga retea. Aceasta constituie o solutie convenabila mai ales pentru switch-urile fara management, de vreme ce protectia uzuala asigurata de Spanning Tree Protocol nu este eficienta aici.

In plus fata de modelul standard, switch-urile cu versiunea de software Enhanced Image ofera o gama mai larga de functiuni. De exemplu, in scopul cresterii fiabilitatii este implementata procedura sFlow de monitorizare, care verifica si analizeaza incarcarea retelei, dar si traficul. Eventualele probleme de securitate pot fi identificate rapid. Switch-urile EI gigabit prezinta de asemenea ERPS (Ethernet Ring Protection Switching). Procedura de redundanta suporta topologia de tip inel, instalarea in cadrul retelei Intranet din scoala sau din campusuri, de pilda. Daca o conexiune a cazut, ERPS asigura un raspuns de eroare foarte rapid, reducand astfel timpul de refacere a topologiei.

Switch-urile gigabit xStack Layer 2 din seria DGS-3120 sunt deja disponibile in Romania, la fel si sursa de alimentare redundanta pentru toate modelele de switch-uri cu PoE din aceasta serie. Echipamentele pot fi comandate de la distribuitorii nostri: Asesoft Distribution, ElkoTech Romania, Lasting System si SCOP Computers.

Cele mai citite