Noua camera foto NEX-5N de la Sony

Continuand succesul camerei foto digitale NEX-5, noul NEX-5N de la Sony duce performantele si mai sus, oferind capacitate de reactie rapida, calitate superba a imaginii, precum si accesarea posibilitatilor creative ale unei camere DSLR intr-un dispozitiv usor de transportat. Cu un invelis dur, dar usor, din magneziu si cu dimensiune de doar 23,3 mm in cel mai subtire punct, noua camera NEX-5N duce design-ul elegant si minimalist al popularului NEX-5 la un nou nivel. De asemenea, noul model reprezinta un pas inainte fata de predecesorul sau, in termeni de performanta a imaginii statice si a calitatii video HD, dar si in termeni de posibilitati creative si utilizare facila.

Raspunsurile sunt accelerate si mai mult de timpul de eliberare a declansatorului, de aproximativ 0.02 secunde: cel mai rapid dintre toate camerele cu obiectiv interschimbabil din lume. Aceasta caracteristica, impreuna cu un algoritm AF imbunatatit, care dubleaza viteza de citire a senzorului de imagine, si un sistem mai eficient de procesare a imaginii, rezulta intr-o focalizare automata semnificativ mai rapida decat cea al prezentului model NEX-5.

Senzorul Exmor CMOS APS HD cu rezolutie de 16,1 megapixeli reali este sustinut de o versiune special optimizata a procesorului de imagine BIONZ. Aceasta combinatie intre senzor si procesor asigura imagini exceptionale, clare, fara imperfectiuni. Sensibilitatea este marita la ISO 25600, cea mai mare dintre camerele cu obiective interschimbabile cu tehnologie fara oglinda, permitand o fotografiere fara trepied de foarte buna calitate in conditii de luminozitate scazuta.

La o simpla apasare de buton, camera NEX-5N inregistreaza video Full HD AVCHD ver. 2.0 (Progresiv) cu o calitate inalta a sunetului stereo, la frecventa 50p – o premiera pentru camerele cu obiectiv interschimbabil cu senzor de dimensiune APS-C. Citirea mai rapida facilitata de senzor creste rata maxima a cadrelor pana la 60 cps, fata de anteriorul 30cps. Inregistrarea la setarea 24p confera filmelor o nota expresiva, artistica. Ca si in cazul fotografierii statice, optiunea Tracking Focus permite unui subiect tinta sa fie selectat prin intermediul ecranului tactil, chiar si in timpul miscarii acestuia.

Sony NEX-5N

Fotografii se pot bucura, de asemenea, si de control complet asupra expunerii in timpul inregistrarii video cu ajutorul optiunilor Programme, Aperture/Shutter Priority si toate modurile manuale – intocmai ca la o camera DSLR. Calitatea sunetului stereo este imbunatatita cu ajutorul circuitelor imbunatatite care reduc nivelul de zgomot, in special in cazul inregistrarii unor scene cu volum redus.

Noua NEX-5N este prima camera cu obiectiv interschimbabil si sistem cu montura E de la Sony care dispune de noua interfata Photo Creativity. Background Defocus, Exposure, Picture Effect si alte ajustari pot fi previzualizate, aplicate si combinate rapid cu ajutorul panoului LCD tactil si cadranului de control, fara nicio exprimare greoiae care sa puna in dificultate utilizatorul incepator.

Optiunea Picture Effect, introdusa pentru prima data pe NEX-C3, simplifica obtinerea unor efecte artistice doar cu ajutorul camerei, fara a fi nevoie de post-procesare PC. Exista in prezent 11 moduri si 15 efecte, inclusiv noul HDR Painting, Soft Focus, Miniature, Rich-Tone Monochrome si Soft High-key. O generoasa paleta de alte functii artistice include 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR, Handheld Twilight si moduri Anti Motion Blur.

In modul Speed Priority Continuous, camera NEX-5N surprinde cadre active cu pana la 10 cps (viteza propriu-zisa depinde atat de conditiile de fotografiere, cat si de performanta cardului de memorie). Aceasta reprezinta cea mai rapida fotografiere in rafala dintre camerele cu obiectiv interschimbabil, fara oglinzi.

Ecranul LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0'') se inclina pana la 80° in sus sau pana la 45º in jos pentru o vizualizare usoara din orice pozitie de fotografiere. Tehnologia TruBlack asigura detaliile si contrastul superb cu reflexii reduse ale soarelui pe ecran. Consolidat de noua interfata Photo Creativity Touch, ecranul LCD asigura compozitia si previzualizarea valuarea fotografiei si ajustarea setarilor camerei, mai usoare si mai flexibile ca oricand.

Obiective si accesorii

Alegerea tot mai frecventa a obiectivelor cu montura E compatibile cu toate camerele α NEX include acum noul Carl Zeiss Sonnar T* E de 24mm F1.8 ZA, E 50mm F1.8 OSS si mult asteptatul zoom Telephoto E 55-210mm F4.5-6.3 OSS.

Primul adaptor cu montura si tehnologie integrata cu oglinda semitransparenta, adaptorul optional Mount LA-EA2 permite detectarea fazei AF cu aproape toate obiectivele cu montura A, atat pentru imaginile statice, cat si pentru cele video. De asemenea disponibil, vizorul optional electronic FDA-EV1S, XGA OLED Tru-Finder™ ofera rezolutie inalta/contrast si unghi larg de vizualizare.

Alte noutati in gama de accesorii sunt carcasa eleganta a camerei (LCS-EB50) si suportul obiectivului (LCS-EL50), care protejeaza camera si obiectivul de posibile zgarieturi, cureaua de umar (STP-XS3), a carei structura se potriveste perfect corpului utilizatorului si tocul moale (LCS-EMF), care pastreaza camera cu montura E si obiectivul atasat, precum si alte lentile si accesorii suplimentare.

Noua camera digitala α NEX-5N cu obiective interschimbabile si ultra-compacta de la Sony va fi disponibila incepand cu luna septembrie 2011.

Cele mai citite