Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Cu 273% mai mult malware pentru dispozitivele mobile

Cercetarile desfasurate de G Data Security Labs ne arata ca platformele-cross ale Troienilor domina peisajul malware. In prima jumatate a anului, G Data a inregistrat, in medie, un nou malware la fiecare 12 secunde. G Data crede ca scopul atacatorilor este ca fluxul de malware sa nu se sfarseasca niciodata.

Majoritatea acestor virusi sunt conceputi sa favorizeze spam-ul sau alte activitati infractionale din portofoliul eCrime. Utilizarea la scara tot mai larga a acestui tip de programe malware ne arata ca business-ul subteran este in plina expansiune.

''Odata cu malware-ul adresat dispozitivelor mobile infractorii au descoperit un nou model de business,'' explica Eddy Willems, Security Evangelist la G Data. ''In prezent, autorii de malware folosesc in special backdoors, programe de spionaj sau servicii SMS cu suprataxa pentru a produce daune victimelor lor. Chiar daca acest segment al pietei negre este infiintat de curand, noi vedem un enorm potential de risc pentru dispozitivele mobile si utilizatorii acestora. Suntem in continuare in asteptarea unui alt val de cresteri in sectorul mobile malware in cea de-a doua parte a anului.''

Malware in continua crestere

G Data Security Labs a inregistrat un nou record in prima jumatate a anului, cu 1.245.403 noi programe malware pentru computere. Aceasta inseamna 15.7% crestere comparativ cu cea de-a doua jumatate a anului 2010. Expertii in securitate antivirus asteapta ca aceste cresteri sa continue in urmatoarele 6 luni. Pana la sfarsitul anului este posibil sa fie depasit numarul de 2,5 milioane de noi programe malware. In cazul in care acest scenariu va avea loc, numarul de programe inregistrat intre anii 2006 si 2009 ar putea fi depasit.

Troienii domina categoriile individuale. Aceasta crestere ne arata ca business-ul dezvoltat de infractori este profitabil, incluzand malware capabil de atacuri cu incarcatura consistenta. Programele adware sunt dease-menea in crestere. Numarul de backdoors si downloaders, pe de alta parte, este intr-o usoara scadere.

Mobile Malware este in crestere

Datorita faptului ca telefoanele inteligente si tabletele PC cu sistem de operare Android sunt din ce in ce mai populare, infractorii se bazeaza pe dispozitivele mobile pentru raspandirea de coduri malware. Pentru cea de-a doua jumatate a anului, expertii G Data Security Labs asteapta o mai mare crestere a mobile malware-ului.

App-ul manipulat numit Zsone a fost raspandit prin Google Android Market. Troianul a trimis in secret subscrieri de inregistrare prin SMS catre numere cu suprataxa din China. Utilizatorii au detectat inselatoria cand era prea tarziu sa mai intervina, dupa ce si-au verificat facturile de telefonie.

NickiBot este functional si prin spionarea victimelor sale. O varianta a acestui malware, numita Google++, este disponibila ca o aplicatie pentru reteaua sociala Google+ si inregistreaza in background perturbatii si apeluri. Malware-ul foloseste un website pentru a trimite aceste informatii, inclusiv date de urmarire GPS, atacatorului. Acest malware le permite autorilor sa aiba acces la informatii personale si poate determina permanent locatia curenta a utilizatorului.

 

g-data logo

Cele mai citite

Error: No articles to display