Nokia inchide fabrica de la Cluj

Fabrica Nokia din Jucu, Cluj, se inchide deoarece acolo se fabrica telefoane ieftine, iar acestea nu mai sunt la moda in Europa, majoritatea utilizatorilor preferand smartphone-uri cu ecrane tactile.

“Telefoanele low-end sunt, in schimb, foarte cautate in India si China si era o problema pentru noi sa fabricam telefoanele aici si sa le exportam in Asia”, a declarat directorul Nokia, Stephen Elop.

Nokia a inceput sa produca telefoane in Romania pe 11 februarie 2008, dupa ce a investit 60 de milioane de euro. Statul Roman a cheltuit si el 21 de milioane de euro pentru modernizarea parcului Tetarom 4.

Declinul companiei Nokia se face simtit si in Romania. Motivul invocat de companie pentru inchiderea fabricii de la Cluj este ca telefoanele neperformante nu mai sunt la moda in Europa. Aceasta declaratie subliniaza esecul companiei pe piata Smartphone. iPhone-urile si telefoanele cu Android au castigat tot mai mult teren in ultimul timp, iar Nokia a ramas in urma. Dupa ce anunta un sistem de operare salvator MeeGo, saptamana aceasta declarat ca a renunat la MeeGo. Sa speram ca adoptarea sistemului de operare Windows Phone va ajuta compania Nokia sa-si revina.

 

stephen-elop

Cele mai citite